Çarşamba günü Ortaca İlçe Emniyet Müdürlüğüne gelen İhsan Aydın, eşi Aynur Aydın (37)'ın "Ben çaya kendimi atarak intihar edeceğim, bundan dolayı ne eşim, ne de bir başkası suçlu değildir" diye not bırakarak ortadan kaybolduğunu ihbar etti. İhbar üzerine emniyet yetkilileri olayla ilgili inceleme başlattı. Bu arada dün saat 14.00 sıralarında Ortaca'nın Çaylı Mahallesinde Adil Kaplan, Dalaman çayında bir ceset
gördüğünü ihbar etti. Bunun üzerine harekete geçen emniyet ekipleri çayda arama çalışması başlattı. Dalaman çayının sularının çok yüksek ve kuvvetli akması üzerine Bereket Barajının da kapaklarını kapattıran yetkililer, havanın karardığı sıralarda cesedi gördüler, ancak barajın setini aşan ceset çay sularında kayboldu.

Havanın kararması ve suyun kuvvetli akışı nedeniyle arama çalışmaları sabah saatlerine bırakılırken, sabah erken saatlerde barajın suyu tutuldu ve su seviyesi düşürüldü. Saat 08.00 sıralarında Ortaca ve Dalaman İlçe Emniyet müdürlüklerinden 32, Marmaris Su Altı Arama Kurtarma ekibinden 5 kişinin yanı sıra, Akut ve Muğla Afet ve Acil Kurtarma ekiplerinin de katıldığı bir arama çalışması başlatıldı. Saat 08.30 sıralarında Aynur Aydın'ın cesedi Eski Atatürk Köprüsüne yaklaşık 200 metre mesafede ağaçlara takılı vaziyette bulundu.

37 yaşındaki 2 çocuk annesi kadının cesedinde yapılan ilk incelemenin ardından kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için İzmir Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Bu arada cesedin bulunduğu sırada, Aynur Aydın'ın yakınları ve eşi olay yerine geldi. Yakınları sinir krizi geçirdi. Eşi İhsan Aydın polise verdiği ifadesinde dün işte olduğu öğle saatlerinde Aynur Aydın'ın kendisini aradığını ve telefonla bir süre normal şekilde konuştuğunu, eve geldiğinde ise eşini bulamadığını ve notu bulduğunu söyledi.

Eşi ile hiç problemi olmayan, 9 ve 11 yaşlarında 2 çocuğu bulunan Aynur Aydın'ın bir süredir psikolojik sorunlarının bulunduğu ve girdiği bunalımdan çıkamayarak intihar ettiği tahmin ediliyor.