Borçları nedeniyle fabrikayı ve arazisini alan İş Bankası’nın Çınar ve Bayramyeri şubelerine giden 30 işçi, alacaklarının hesaplarına yatırılıp yatırılmadığını sordu.

Kıdem tazminatları ve 10 aylık maaşlarını almak için 18 aydan bu yana her hafta eylem yapan Denizli Basma Sanayi A.Ş. (DEBA) işçileri dün de İş Bankası’nın Bayramyeri ve Çınar şubelerine giderek alacaklarının hesaplarına yatıp yatmadığını sorgulattı. DEBA mağduru 30 işçi banka yetkililerinden kıdem tazminatları ve maaşlarının hesaplarına yatıp yatmadığının sorgulanmasını istedi. Banka yetkilileri işçilere hesaplarına para yatırılmadığını, sorunun kendilerini aştığını ifade etti.

Bankada, işçiler adına konuşan 22 yıllık DEBA işçisi Abdullah Tekin, 2009 yılında üretimi durduran fabrikanın 2005 yılında İş Bankası tarafından alındığını belirtip, “Fabrikayı İş Bankası aldıysa, sahibi Esat Sivri’nin her gün fabrikada ne işi var? İş Bankası bizlere neden bir açıklama yapmıyor? İş Bankası burayı kaç paraya satın aldı ve şimdi bu iş yerini kime satacak. Haklarımızın ödenmesini istiyoruz ve mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi. İşçiler açıklamanın ardından bankadan ayrıldı.