Denizli Belediyesi'nin Ulaşım Ana Planı'nda yeralan ve toplu taşımada Denizli trafiğini rahatlatması beklenen metrobüsler kente geldi. Kentte toplu taşıma işini sağlayan Turex firması tarafından getirilen araçlar, şirketin garajına çekildi. Her biri 18 metre uzunluğundaki 8 metrobüsün önümüzdeki günlerde trafiğe çıkması bekleniyor.

Ulaşım Hizmetlerinden Sorumlu Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, "Metrobüslerimizin Denizli halkına hayırlı olmasını diliyorum. Üçler'den ve Pamukkale Üniversitesi'nden 4'erli olarak aynı anda kalkış yapacak olan metrobüslerimiz her bir duraktan 15 dakikada bir yolcu alacak. Şu anda işin prosedürleriyle uğraşıyoruz. Çalışmalarımızın tamamlanmasıyla en kısa zamanda seferlerimiz başlayacak" dedi.

Metrobüsler, her 15 dakikada bir Pamukkale Üniversitesi Kampüsü ve Üçler Mahallesi arasında seferler düzenlenecek. Pamukkale Üniversitesi'nden hareket eden metrobüs Acıpayam Asfaltı'ndan İstiklal Caddesi ve Gazi Bulvarı istikametini takip edecek. İstasyon Caddesi'nden inşaatı devam eden garajın yanından geçecek olan metrobüsler, daha sonra Denizli Devlet Hastanesi, 29 Ekim Bulvarı, Servergazi Devlet Hastanesi, Umut Kentler ve Üçler Mahallesi'ne gidecek.