Tribünlerde ve futbolcular arasında yaşanan olaylar ise çirkindi. Manisa ve Ege, geliri Soma'daki maden faciasında hayatını kaybeden işçilerin ailelerine bağışlanan organizasyona akın etti. Gün boyunca kent ve tribünlerde renkli görüntüler oluştu. İki devin 120 dakika sürerek seri penaltılarda Fenerbahçe'nin galibiyetiyle sonuçlanan mücadelesi, oyun ve pozisyon anlamında izleyenleri tatmin etmedi.

AYAKKABI ATILDI

Soma yararına düzenlenen, tribünde madende hayatını kaybedenlerin acılı eş ve çocuklarının da bulunduğu finalde taraftarın karşılıklı küfürleri, sahaya atılan ayakkabı ve domates de dahil yabancı maddeler derbinin tadını kaçırdı. Futbolcular da maç ve sonrasında centilmenlik dışı hareket ile açıklamalarla finale gölge düşürdü.

"MANİSA ALNININ AKIYLA ÇIKTI"

Manisalıların takımları bağırlarına bastığını söyleyen Futbol Federasyonu Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, "Kentte unutulmayacak bir gün yaşandı. Manisa organizasyondan alnının akıyla çıktı" dedi.

"FIFA OKUL PROJESİNİ DESTEKLİYOR"


Final öncesi Soma'da açılacak futbol okulunun protokolünü de imzaladıklarını hatırlatan Koşar, "Bu okulun ilk öğrencileri hayatını kaybeden madencilerin çocukları olacak. Onlar arasından yakın gelecekte iyi futbolcular çıkacak. FIFA da projeyi destekliyor. Bu çocuklarımız sahaya takımlarla çıkarak güzel anılar yaşadı" diye konuştu. Olaylara ve saha zemini hakkındaki tartışmalara da değinen Koşar, "İstenmeyen davranışlar ne yazık ki yine güzellikleri baltaladı. Birçok saha zemini aynı olmasına rağmen maç öncesi stat için yapılan ağır eleştiriler de bizi üzdü" dedi.