Halen Milli Park Müdürlüğü tarafından işletilen mağarayı, Güzelçamlı Belediyesi almak istiyor. Belediyenin, bunun için Aydın Valisi Kerem Al’a başvurduğu belirtildi.

Konu hakkında açıklama yapan Güzelçamlı Belediye Başkanı Özkal Yüksel, "Aydın Kültür ve Turizm İl Müdürümüz Nuri Attakka'yla da görüştük. Zeus Mağarası'nı tamamen belediyemiz bünyesinde işletip bakımını yapacağız. Bekçi koyacağız. Girişi 5 lira olarak düzenleyip oradan gelecek gelirle mağara çevresine yatırım yapacağız. Çalıştıracağımız işçilerle de işsiz Güzelçamlılı vatandaşlarımıza iş imkanı yaratacağız." dedi.

Dilek Yarımadası Milli Parkı Müdürü Erdinç Kutsal ise şunları söyledi: "Haftalık düzenli olarak bakımını yapıyoruz. Milli park personelimiz, valimizin verdiği kadroyla bu yıl arttı. Zeus Mağarası'na tahta yürüyüş platformu yapıp Güzelçamlı Belediyesi izin verirse tarihî dokuya uygun duvar örerek tek kapıdan giriş sağlamak istiyoruz. Yılda 1 milyon ziyaretçisi olan mağaraya giriş ücreti almadan, milli parkın giriş biletleriyle girilmesini istiyoruz."