Geçen 17 Ocak’ta, Uşak Belediyesi’ni telefonla arayan bir kişi, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik’in selamını söyleyip, kendisini Özel Kalem'den Murat Eren olarak tanıttı. Uşak Belediyesi Özel Kalem Müdürü Tuncay Akbulut’a yönlendiren telefondaki kişi, iddiaya göre, Uşak’tan Van’a gidemeyen 21 öğrencinin Uşak Otogarı’nda mahsur kaldığını, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik’in bu öğrencilere bilet alınması için yardımcı olunmasını istediğini söyledi. Telefondaki kişi vereceği hesap numarasına kişi başına 90 lira yatırılmasını da istedi. Akbulut, telefondaki kişinin heyecanlı olmasından şüphelenip, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik’in makamını ve Ak Parti Genel Merkezi’ni aradığında böyle bir taleplerinin olmadığını ve arayan kişiyi de tanımadıklarını öğrenince, dolandırılmak istendiklerini anladı. Zabıta ekiplerinin gerçekten mağdur öğrencilerin olup olmadığını tespit için otogara gönderip emin olduktan sonra Akbulut, polise gidip şikayetçi oldu.

Akbulut, daha sonra kendisini tekrar arayan dolandırıcının hesaba paranın yatmadığını söyleyip, "Öğrencileri otobüse bindirip, yola çıkartık. Ancak, para hesaba yatırılmazsa yolda indirilecekler" diyerek, tehditkar konuştuğunu aktardı.

Bu yöntemle dolandırıcılık girişimine ilk kez rastladıklarını belirten Akbulut, "Benzer durumlara karşı arkadaşlarımızın temkinli olmasını istiyorum. Önceden, vatandaşları arayıp korkutarak para alan kişiler, artık belediyelere ve kamu kurumlarına dadandı. Dolandırıcılar, her gün yeni yeni metotlar geliştiriyor. Herkesin böyle konularda hassas davranmasını ve aldanmamasını istiyorum" dedi.