Kavak Mahallesi'nde çiftçilik yapan Rasim Kaya, yüksek ateş ve halsizlik şikayetiyle geçen 3 Mart'ta Yatağan Devlet Hastanesi'ne gitti. Kaya, ilk müdahalenin ardından Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Ancak, durumu ağır olan Kaya, buradan da İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. Burada yapılan tahlil ve tetkikler sonucu kaya'na halk arasında domuz gribi olarak bilinen H1N1 teşhisi konuldu. Kaya, tek kişilik odada gözetim altına alındı.

Aynı ilçede yaşayan 66 yaşındaki Y.S. ve 65 yaşındaki H.K. da dün benzer şikayetle Yatağan Devlet Hastanesi'ne başvurdu. Y.S. de bugün H1N1 şüphesiyle Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Y.S.'nin tahlil ve tetkiklerinin sürdüğü bildirildi.

Yatağan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Gürsel Topal, abartılacak bir durumun olmadığını belirtip, "Grip sürekli olan bir hastalık, Avrupa'da her gün yüzlerce insan ölüyor ama basına çıkmıyor, gazeteciler arayıp sormuyor. Bunun haber değeri olacak nesi var, ayrıca böyle bir durum olsa bile bu hastaya dahi söylenmez. Panik havası yaratmaya gerek yok" diye konuştu.

"İKİ KİŞİ H1N1 ŞÜPHESİYLE TEDAVİ GÖRÜYOR"

Muğla İl Sağlık Müdürü Cihan Tekin, "Kaya, 3 Mart tarihinde Yatağan Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. 10 gün burada kaldıktan sonra İzmir'e sevk edildi, 20'sinde domuz gribi teşhisi konuldu, 4 gün sonra da yaşamını yitirdi. Şu an bu şüpheyle iki hastanın daha Muğla'da tedavileri sürüyor. Domuz gribinin, diğer viral enfeksiyonlardan herhangi bir farkı yok. Her yıl gripten çok sayıda ölüm gerçekleşiyor. Kanser tedavisi gören veya kronik rahatsızlığı bulunan hastalar, bağışıklık sisteminin çökmesi nedeniyle viral enfeksiyonlarla ölebiliyor. Bu nedenle vatandaşlarımız bol sıvı tüketerek, bol miktarda vitamin alarak ve spor yaparak kendilerini domuz gribi ve diğer viral enfeksiyonlardan koruyabilir" dedi.