Sinanpaşa'ya bağlı Nuh Köyü'nde önceki gün bir akrabasının düğününe giden Erkan Yaka, yemek için masalardan birine oturdu. Yanındakilerle sohbet ederken Yaka'nın göğsü bir anda kan içinde kaldı. Masaya yığılan Yaka, ambulansla Afyon Kocatepe Üniversitesi Ahmet Necdet Sezer Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne götürüldü.

Düğünde havaya ateş edenlerden birinin tabancasından çıkan kurşunun kalbine isabet ettiği belirlenen Erkan Yaka, müdahaleye rağmen yaşamını yitirdi. Cenazesi otopsi için morga kaldırılan Yaka'nın TCDD'de geçici işçi olarak çalıştığı belirtildi.

TABANCA BULUNDU, SAHİBİ KAÇTI


Olay sonrası görgü tanıkları ile düğünde çekilen kamera görüntülerini inceleyen Sinanpaşa İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, düğünde havaya ateş etiği tespit edilenleri gözaltına aldı. Yapılan incelemede Yaka'nın ölümüne neden olan tabanca bulunurken, sahibinin ise kaçtığı belirlendi. Şüphelinin yakalanması için çalışma başlatan jandarmanın, düğünden önce ise köye giderek düğün sahiplerini ateşli silah kullanmaması konusunda uyardığı kaydedildi.