Dün saat 14.00 sıralarında İbrahimce Mahallesi’ndeki Çerkeş Meydanı’na, plakası alınamayan beyaz renkli bir otomobille gelen iki kişi pompalı tüfekle rastgele ateş etmeye başladı. Meydanda ve yakındaki bir kahvehanede bulunan bazı kişilerinde silahla karşılık vermesi üzerine çatışma yaşandı. Yaklaşık 20 dakika süren çatışmada, Edremit Roman Kültürünü Yaşatma Derneği Başkanı Tufan Zımba (30), Sevda Bayraktar (40), Sabri Zımba (41), Serdar Gözen (33), Sabri Kalay (36), Hasan Demircioğlu (46), Yüksel Demircioğlu (39) ve Pınar Demircioğlu (33) çeşitli yerlerinden yaralandı.

Özel Körfez Hastanesi ve Edremit Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılar tedaviye alındı. Yaralılardan Tufan Zımba ve Sevda Bayraktar’ın durumlarının ağır olduğu bildirildi. Olayın ardından gerginliğin tekrar tırmanma olasılığı üzerine bölgeye Balıkesir’den takviye Çevik Kuvvet ekibi istendi. 4 ayrı tabanca ve bir pompalı tüfeğin kullanıldığı belirlenen çatışma ile ilgili olarak polis, 5 kişiyi gözaltına aldı.

Soruşturma sürerken polis, olayın ardından Bergama istikametine kaçtıkları tespit edilen beyaz otomobil ve içindeki iki kişinin arandığı bildirdi.

Mahalle sakinleri, Bayraktar ve Demirci Aileleri arasında 2 yıldır devam eden bir husumet nedeniyle bu tür olayların sık sık yaşanmaya başladığını belirterek, rahatsızlıklarını dile getirdi.