Devlet Su İşleri (DSİ) 21. Bölge Müdür Yardımcısı Uğur Alay, bu yıl yağışlar açısından bereketli bir sezon geçirdiklerini belirtti. 

Müdürlüğe bağlı Aydın, Muğla ve Denizli illerindeki barajların doluluk oranında geçen yıl, bir önceki yıla göre azalma yaşandığını aktaran Alay, bu yılki yağışların eksikliği giderdiğini ifade etti.
Doluluk oranı en fazla olan barajın yüzde 100 ile Vali Recep Yazıcıoğlu Barajı, en az olanın ise yüzde 75 ile İkizdere Barajı olduğunu vurgulayan Alay, 'Bölge müdürlüğümüz sınırları içerisinde hemen hemen tüm dolu savaklarımız çalıştı diyebilirim. Bunun sonucunda da tüm barajlarımızda sularımız doluluk oranına erişti. Bu çok sevindirici bir durum' dedi.

2016'ının suyu hazır

Haziran sonuna gelinmesine rağmen yağışların sürdüğünü, barajlarda sulama suyu tasarrufu yapıldığını aktaran Alay, 'Gelecek yıla daha rahat ve barajlarımız dolu bir şekilde gireceğiz. Umuyoruz ki gelecek seneyi de bu sene gibi yağışlı ve rahat bir şekilde geçiririz. Ancak kuraklık olması durumunda dahi gelecek yıla yetecek suyumuz bulunuyor. Bu yılki doluluk önümüzdeki yıl için de önemli ölçüde garanti olmuş olacak' ifadelerini kullandı.