Ege Bölgesi’nde etkili olan çöl sıcakları nedeniyle, kent merkezlerinde vatandaşlar çeşitli yollar deniyor. Özellikle çocuklar tehlikeli olmasına rağmen meydanlarda bulunan süs havuzlarına girerken, vatandaşların sık sık başlarından hortum tuttuğu veya su döktüğü görülüyor. Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre hava sıcaklıkları gölgede, Çanakkale’de 37, Balıkesir’de 38, Manisa’da 41, İzmir’de 39, Aydın’da 43, Muğla’da 40, Denizli’de 40, Uşak’ta 36 ve Kütahya’da 35 derece.

Doktorlar saat 11.00-16.00 arasında güneşe çıkılmaması konusunda uyarıda bulundu. Bu uyarının sadece kalp hastaları, yaşlılar ve çocuklar için olmadığını kaydeden uzmanlar, herkesin dikkatli olmasını istedi. Bölgedeki Orman İşletme Müdürlükleri de, nem oranının düşük olması nedeniyle çıkabilecek orman yangınları için kırmızı alarma geçildiğini belirterek, vatandaşlardan daha dikkatli davranmalarını istedi.

BODRUM

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde aşırı sıcaklardan bunalan turistler sahillere ve su parklarına akın etti. Turistler, sahillerde su sporları yaparak ve denize girerek serinlemeye çalıştı. Bodrum’da 40 dereceye ulaşan hava ve 25 derecelik deniz suyu sıcaklığı nedeniyle yerli ve yabancı turistler sahillere akın etti. Bodrum sahillerinde eğlenen, tatil yapan, güneşlenen ve su sporları yapan turistler renkli görüntüler oluşturdu. Kumbahçe, Gümbet, Paşatarlası, Bitez ve Ortakent- Yahşi plajlarını dolduran turistler saatlerce denize girdi, güneşlendi. Bazı turistlerin ise kavurucu sıcak altında uyuya kaldıkları, bir turistin ise okuduğu kitabı ters tuttuğu görüldü.

MARMARİS

Marmaris İlçesi’nde de etkisini artıran çöl sıcaklıkları ve nem nedeniyle plajlar tıklım tıklım dolarken sokaklar terk edilmiş şehir görünümüne büründü. İlçenin çeşitli caddelerine konulmuş güneş altındaki elektronik termometreler 51 dereceyi gösterdi. Çöl sıcakları ve artan nem ile tatilciler, turistler plajlarda denize girerek serinlemeye çalıştı. Kimi turistler şemsiye altında serinlemeye çalışırken bazıları bronz tene sahip olmak için güneşe teslim oldu. Plajlarda bulunan su sporları istasyonlarında personel turistleri hortumla serinletti. Marmaris Belediye Halk Plajı’ndan turistik İçmeler beldesine kadar uzanan 11 kilometrelik sahil aşırı sıcaklardan bunalan turistlerin renkli görüntülerine sahne oldu. İlçede bulunan hastane ve polikliniklere iki saat içinde 5’i yaşlı yabancı turist olmak üzere toplam 6 kişi güneş çarpmasıyla başvurdu. 6 kişi sağlık kuruluşlarında yapılan basit tedavi sonrası taburcu edildi.

KUŞADASI

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklar Aydın’ın Kuşadası ilçesinde de kendini hissettirdi. Meteorolojiye göre 40 dereceyi aşan sıcaklık, yüzde 45 nemle birleşince 45-46 derece hissedildi. Tatillerini geçirmek üzere Kuşadası’na gelen yerli ve yabancı tatilciler sahillere ve su parklarına hücum etti. Dünyaca ünlü Kadınlar Denizi plajı başta olmak üzere Milli Parka kadar uzanan 20 kilometrelik sahil tamamen doldu. İlçede soğuk içecek tüketiminin diğer günlere göre iki kat arttığı öğrenildi. Deniz sevmeyenler ise kendilerini su parkına attı. Adaland Aquapark’ta özellikle çocuklu ailelerin ve adrenalin yaşamak isteyenlerin akınına uğradı. Kaydıraklardan kayarak havuza düşenler, ünlü yağmur dansında serinleyenlerin yanında, Adaland Rafting nehrinde macera yaşayarak serinlemek isteyenler su parkının keyfini çıkardı. Sıcaklar en çok çarşı esnafını vurdu. Yerli ve yabancı tatilciler çarşı merkezinde gezip alışveriş yapma yerine serinlemek için deniz ve havuzlara kaçınca çarşı boşaldı.

DİDİM


Aydın’ın Didim İlçesi’nde de plajlar doldu. Sıcaklardan bunalan vatandaşlar plaj ve havuzlara akın etti. Deniz suyu sıcaklığının 22 dereceye ulaştığı Didim’de, dünyaca ünlü Altınkum Plajı'nda adım atacak yer kalmadı. Çocuklar saatlerce denizden çıkmadı. Plajların yanı sıra beach clublar ve Didim Aqua Park da serinlemek isteyen vatandaşlarla doldu.

MUĞLA

Muğla kent merkezinde yaşayanlar ise hafta sonu nedeniyle birbirinden ünlü ilçelerdeki sahillere akın etti.

MANİSA VE BALIKESİR

Manisa’da ise kent merkezi çocuklara kaldı. Merkezde oturanların büyük bölümü yazlıklarına ve bağ-bahçe işleri olanlar da ilçelere gitti. Kent merkezindeki çocuklar ise uyarılara aldırış etmeden süs havuzlarında serinlemeye çalıştı. Balıkesir’de vatandaşlar kent merkezini boşalttı. Vatandaşlar başlarına pet şişelerle su dökerek serinlemeye çalıştı.

DENİZLİ VE UŞAK


Denizli kent merkezinde de benzer görüntüler yaşandı. Vatandaşlar genelde evlerinden çıkmazken, dışarda olanların sık sık başlarını ıslattıkları görüldü. Uşak’ta da vatandaşlar evlerinden dışarı çıkmamayı tercih etti.

ÇANAKKALE

Çanakkale’de ise hava sıcaklığı yüksek olmasına rağmen, poyraz nedeniyle vatandaşlar çok bunalmadı. İki gündür aşırı sıcaklardan etkilenin Çanakkalelileri bugün poyraz kurtardı. Çarşı iznine çıkan askerler ise çeşmelerde serinlemeye çalıştı.

SİMAV’DA AQUA PARK

Sıcaklıkların 35 dereceyi bulduğu Kütahya’nın Simav İlçesi’nde serinlemenin adresi Eynal Kaplıcaları Aquapark’ı oldu. Kavurucu yaz sıcaklarının hüküm sürdüğü ilçede yerli halkın yanı sıra kaplıcalardan yararlanmak için gelen yerli turistler de serinlemek için aqua parktaki termal havuza koştu.