Soğuksu Mahallesi, İstiklal Caddesi, Numara 174'teki apartmanın zemin katında, bugün saat 12.30 sıralarında yangın çıktı. Dumanları gören komşular, durumu itfaiyeye bildirirken, bir yandan da kapıyı zorlayarak açmaya çalıştı, ancak başaramadı. Bunun üzerine yakındaki Beş Eylül İlkokulu'na giden komşuları, ailenin dört çocuğundan Aleyna Ürün'den evin anahtarını aldı. Anahtarla kapıyı açarak içeri giren komşular, evde yalnız olduğu belirlenen yatalak, bedensel ve zihinsel engelli Yıldız Ürün'ü dışarı çıkardı. Yoğun dumandan etkilendiği belirlenen Ürün, komşuları tarafından Alaşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ürün, doktorların müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. Elektrik sobasından çıktığı belirlenen yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürülürken Ürün'ün yattığı oda da kullanılmaz hale geldi.

ANNE BABALARI 3 AY ÖNCE BOŞANMIŞ

Acı haberi alarak olay yerine gelen dede Sezgin Ürün şunları anlattı:

"Oğlum Faik ve gelinim Hülya, 3 ay önce boşandı. Gelinim dört çocuğuyla kalıyordu. Torunlarımdan 3'ü okula, gelinim de gündelikçi olarak çalıştığı tarım işine gittiği için engelli olan diğer torunum Yıldız, öğlen kardeşleri okuldan dönene kadar evde yalnız kalıyordu. Elektrik sobasının herhangi bir eşyayı tutuşturması sonucu yangının çıktığını sanıyoruz. Acımız büyük."

Baba Faik Ürün'ün ise acı haberi bir rahatsızlığı nedeniyle tedavi gördüğü Manisa Devlet Hastanesi'nde aldığı belirtildi.

Polis, yangınla ilgili soruşturma başlattı.