Metin İncesu, İl Sağlık Müdürlüğü tarafından tahsis edilen ambulansla dün saat 16.00'da İzmir'deki Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne götürülmek üzere yola çıkarıldı.

BABA MUTLU

Hakkında tutanak tutulup işlem yapılan baba Zelney İncesu ile ilgili dosya savcılığa gönderilecek. Savcının dosyayı inceledikten sonra hakkında karar vereceği baba Zeynel İncesu, "Bugün çok mutlu olduk. Kaymakamımızın girişimi ile tahsis edilen ambulansla oğlumu İzmir'e götürüyom. İnşallah orada olumlu bir sonuç alarak geri döneriz. Katkısı olan herkese çok teşekkür ederim" dedi.

Kaymakam Hüseyin Yılmaz, "Yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde Sağlık Bakanlığımızın talimatıyla İl Sağlık Müdürlüğümüz tarafından ambulans tahsis edildi. Ambulansa alınan çocuğumuz İzmir'e doğru yola çıktı. İnşallah orada umduklarını bulurlar. Allah acil şifalar versin" dedi.

BABAYA HAPİS CEZASI İSTENEBİLİR

Engelli oğlu Metin İncesu'yu ambulans gelmeyince protesto için üç tekerlekli el arabasına bindirip hastaneye götüren Zeynel İncesu'ya 'Çocuğun bakım, gözetim yükümlülüğünün ihlali' suçundan 1 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanabilecek.

Türk Ceza Yasası'nda 'Aile hukukundan kaynaklanan yükümlülüğün ihlali' başlıklı madde şöyle:

Madde 233- (1) Aile hukukundan doğan bakım, eğitim veya destek olma yükümlülüğünü yerine getirmeyen kişi, şikayet üzerine, bir yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır.