Engebeli ve yağmurla birlikte çamura dönen zeminde yol yüzünden gezintiye çıkarılamayan, çıkarılsa bile kucakta taşınmak zorunda kalınan Meryem için belediye görevlileri evinin önünden anayola kadar 40 metrelik beton yol yaptı.

Şehzadeler İlçesi Bayındırlık Mahallesi'nde yaşayan Kamile Aydın ve Muzaffer Aydın çiftinin kızları 11 yaşındaki Meryem Aydın, epilepsi hastası olarak dünyaya geldi. Bedensel özelliklerini kullanamayan ve tekerlekli sandalye sayesinde dışarı çıkabilen Meryem'e evinin bulunduğu yol, özellikle kış aylarında çileye döndü. Küçük kızı, yağışla birlikte çamura dönen yolda kucakta taşımak zorunda kalan ailesi, belediyeye başvurdu. Bunun üzerine harekete geçen ekipler, araziye küçük kızın evinin önünden başlayan ve anayola devam eden 40 metrelik beton yol yaptı.

TEŞEKKÜR ETTİ

Bozuk yolda tekerlekli sandalyenin çamura saplanmaması için yıllardır kızını kucağında taşıdığını belirten anne Kamile Aydın, "Kızıma doğuştan epilepsi teşhisi koydular. Şuan 11 yaşında. Gözleri görmüyor, kulakları duymuyor ve yürüyemiyor. Çocuğum tamamen engelli. Ben yıllardır kızımı kollarımda taşıyarak, çamurlu yollardan getiriyordum. Tekerlekli sandalye çamura saplanmasın diye önden ve arkadan tutarak havaya kaldırıyorduk. Ya da sürükleyerek çıkarıyordum. Çok zor günler yaşadık. Kendim astım, bronşit hastasıyım. Eşim ayağından rahatsız olduğu için çalışamıyor. Kızım Meryem'in engelli aylığıyla geçiniyoruz" dedi. Kendileri için yapılan yolda engelli tekerlekli sandalyeyi rahatlıkla kullanabildiklerini belirten Kamile Aydın, "Şimdi evimizin önüne yapılan yol sayesinde çocuğumu rahatlıkla çıkarabiliyorum. Benim için de kızım için de çok güzel oldu. Başkanımız Ömer Faruk Çelik'ten ve vesile olanlardan Allah razı olsun. Çok teşekkür ediyorum. Yaptığı yardımlarla bize çok büyük faydası oldu" diye konuştu.