Muğla ve yöresinde yaşayan yabancı uyrukluların bir araya gelerek kurdukları Yabancıların Dayanışma Derneği üyeleri, 'Engelliler için el ele, hep birlikte' sloganı ile çalışma grubu oluşturdu. Bodrum, Dalaman, Datça, Fethiye, Köyceğiz, Marmaris, Ortaca ve beldelerinde yaşayan dernek üyeleri il genelinde yaşayan engellilere yönelik yapılacak olan çalışma programları için Köyceğiz’de toplandı.

Birlikte aşılmayacak hiçbir sorunun olmadığını belirten Dernek Başkanı Halil Karanfiloğlu, "Yönetim kurulumuzun kararı ile engellilerle el ele, hep birlikte, ortak yaşam alanlarımızı çoğaltarak, projeler üretmek ve yardımda bulunmak için çalışma grubu oluşturduk. Yöremizde yaşayan engelliler başta olmak üzere, diğer sivil toplum kuruluşlar ve yerel yöneticileri ziyaret ederek ortak projelerde birlikte olmak için çalışmalar yürüteceğiz. Bunun için acil eylem planımızı oluşturduk. İl genelinde ikamet eden engelli vatandaşların aileleri, evlatlarını kaybettikleri zaman bulan kişiler tarafından en kısa süre içerisinde haberdar edilecek. Kollarına ve boyunlarına takılacak olan bileklik ile kolyede adres, isim, soy isim, telefon numarası bilgileri yer alacak. Hırsızlığa karşı takıları altın ya da gümüş olmayacak" dedi.

Toplantıya katılan Muğla Engelliler Platformu Temsilcisi Tulgay Hasar ise "Engelliler için oluşturulan her şey için var gücümüzle birlikte oluruz. Ortak çalışmalar bizleri çok mutlu eder. Hep birlikte Avrupa kentlerini de ziyaret ederek, ortak bilincimiz güçlenmesi lazım. Fiziki ve mimarı engelleri aşabilmek için başta beyinlerdeki engelleri tamamen kaldırmamız lazım" diye konuştu.