29 Aralık 2013 tarihinde, o dönem Başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'ın miting yaptığı Milli Egemenlik Meydanı'ndaki konuşması sırasında, meydana bakan evinin balkonuna çıkan Nurhan Gül, kürsüye doğru ayakkabı kutusu gösterdiği gerekçesiyle gözaltına alındı. Ayakkabı kutusuyla karakola götürülen Gül, ifadesinin ardından iki saat sonra serbest bırakıldı.

Bu hareketiyle basında yer alan Nurhan Gül, 2015 genel seçimleri için milletvekilliğine aday adayı olma kararı aldı. CHP'den aday adaylığını açıklamak için etkinlik düzenleyen Gül, İzmir- İstanbul Karayolu üzerindeki CHP Akhisar İlçe lokalinin önünde lokma döktürdü. Lokma dağıtımı sonrası açıklama yapan Nurhan Gül, "Atatürk, Cumhuriyet ve demokrasi için yola çıkıyorum. Bunun mücadelesinin verileceği tek çatının CHP olduğunu inancı içindeyim. 17- 25 Aralık, büyük yolsuzluk ve rüşvet haftasına girdiğimiz bu günlerde, bu yolsuzluk ve hırsızlıkları içlerine sindirenlerin 'korku imparatorluğu' yaratan AKP iktidarının baskısı altında olduklarına inanıyorum. Sömürülen, ezilen, tüm işçi, köylü, emekli, emekçi, kadın, erkek ve gençlerimizin sesinin TBMM'de duyurulmasını istiyorum. Tüm aday adayı olan ve olacak arkadaşlara başarılar diliyorum" dedi.

Basın toplantısı sonrası DHA'ya açıklama yapan Nurhan Gül, gözaltına alınmasının kendisini kamçıladığını ve adaylık konusunda etkili olduğunu söyledi. Nurhan Gül, "17 Aralık yolsuzluklarında televizyon ve ekranlarda gördüğüm ayakkabı kutularından etkilendim. 27 Aralık'ta Tayyip Erdoğan o zaman Başbakandı ve Akhisar'a gelmişti. Ben, ayakkabı kutusu kaldırdım, misilleme olarak. O esnada apar topar evimin çatısından girilip evim arandı. Karakola götürüldüm. İşte bunlar beni kamçıladı ve CHP'ye üye oldum. 27 Ocak 2014'te CHP üyeliğimi kaydetti. CHP üyesi olarak yola devam ettim. Yolsuzluklarla mücadele edeceğim. Dul ve yetim arkadaşlarımızın, emekli arkadaşlarımızın maaşlarının azlığı ile ilgili ayakkabı kutusu kaldırmıştım. Düzgün gitmeyen birçok şey ile mücadele edeceğim" dedi.