Dün saat 17.30 sıralarında Muğla’nın Marmaris ilçesi Seki mahallesinde bir evde tüp patlamasıyla başlayan yangın, ormanlık alana sıçradı. Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangına Marmaris Orman İşletme Müdürlüğü’ne bağlı 6 ilk müdahale aracı, 16 arazöz, 160 kişilik yer ekibi, 6 itfaiye aracı ve iki helikopter müdahale etti.

Yerleşim yerlerine 50 metreye kadar yaklaşan yangın nedeniyle 44 dairenin bulunduğu Çamlık Sitesi boşaltıldı. Bu sırada evlerinden çıkmak istemeyen bazı vatandaşlar ile görevliler arasında tartışmalar yaşandı. İtfaiye tedbir amaçlı sitedeki binalara su sıktı. AFAD ekibinin ve vatandaşların da seferber olduğu yangında, evlerin bulunduğu bölgede arazözlerle önlem alındı.

6 saatten fazla süren yangın ilçenin büyük kısmından görülürken, kızılçam ormanlarıyla kaplı 18 hektarlık alan zarar gördü.

KONTROL ALTINA ALINDI

Muğla’nın Marmaris İlçesi’ndeki orman yangını sabah saatlerinde kontrol altına alındı. Havanın aydınlanmasıyla birlikte iki helikopter de çalışmalara katıldı. Söndürme çalışmaları sürerken, yangında ne kadar alanın zarar gördüğünün daha sonra belirleneceği bildirildi.