Sosyal paylaşım sitesi facebook üzerinde geçen yıl Ocak ayında kurulan 'Yardımseverler' grubu, Fethiye ve Seydikemer'de ihtiyaç sahibi öğrencilerin yardımına koşuyor. Bugüne kadar 9 okulda 270 öğrenciye kışlık bot ve mont hediye eden yardımseverler grubunun üye sayısı 2 bin 537'ye ulaştı. Üyelerden para kabul etmeyen grup yöneticileri, ihtiyaçları önceden belirlenen öğrenciler için teslim alınan paketleri öğrencilere ulaştırıyor.

424 KİTAP HEDİYE EDİLDİ

Yardımseverler son olarak Fethiye'nin Nif Mahallesi'ndeki Arpacık Ortaokulu'nda öğrencilerin kütüphane ihtiyacı olduğunu öğrendi. Sosyal medya üzerinden kampanya başlatan yardımseverler, ilk ve ortaokul seviyesinde 136 öğrencisi bulunan Arpacık Ortaokulu için 424 roman ve hikaye kitabı satın aldı. Grup yöneticilerinden Yalçın Coşkun, yeni kitapları okula getirerek öğrencilere dağıttı. Hediye kitaplarını teslim alan öğrenciler büyük sevinç yaşadı. Kitap okumayı çok sevdiklerini anlatan öğrenciler, hediye edilen tüm kitapları dönüşümlü okumak istediklerini söyledi.

FETHİYE'YE 35 KİLOMETRE

Arpacık Ortaokulu Müdürü Yusuf Kabasarı, yardımseverlere teşekkür etti. Okulda kütüphane kurmak için harekete geçtiklerini belirten Kabasarı, "Okulumuz Fethiye merkeze 35 kilometre mesafede olduğu için öğrencilerimiz kitaba kolayca ulaşamıyor. Öğrenci velilerimizin ekonomik düzeyleri de üst seviyede değil. Bu yüzden kitap ihtiyacımız vardı. Şimdi sıra dolaplara geldi. Çok başarılı bir çalışma olmuş" dedi.

'İHTİYAÇ LİSTELERİ SAYFAMIZDA YAYIMLANIYOR'

Yardımseverler grubu yöneticisi Yalçın Coşkun, geçen yıl bireysel olarak kurulan grubun geçen kasımda ilk toplantısını yaparak öğrencilere yardım götürmek için çalışmalara başladığını söyledi. Dernek olmadıkları için para alışverişi yapamadıklarını aktaran Coşkun, kış aylarında 270 öğrenciye bot ve mont temin ettiklerini kaydetti. Okullardan öğretmenler ışığında ihtiyaç listesi aldıklarını vurgulayan Coşkun, "Çocukların ihtiyaç listesini sayfamızda yayımlıyoruz. Yardım etmek isteyenler de o listeden seçtiği ürünleri alarak bize ulaştırıyor. Biz de okullara getirip dağıtıyoruz" diye konuştu.

'TÜM YARDIMSEVERLERİ DAVET EDİYORUZ'

Arpacık Ortaokulu'nda kitap ihtiyacı olduğunu basındaki haberlerden öğrendiklerini vurgulayan Coşkun, şöyle dedi:

"Bu okuldaki öğretmenler ve velilerin yarıyıl tatilinde okulun sıralarını yenilediği, duvarlarını boyadığı haberi bizi etkiledi. Arkadaşlarımızla yaptığımız toplantıda okula kitap yardımı kararı aldık. Okuldan aldığımız kitap listesini yayınladık. Kitaplar kısa sürede temin edildi ve getirip öğrencilere dağıttık. İhtiyaçlar doğrultusunda öğrencilere yardım etmeyi sürdüreceğiz. Tüm yardımseverleri grubumuza davet ediyorum."