Eşarp gibi bağladığı kazayıla başını örttüğü fotoğrafını facebook'a yükleyen Deniz, altına da 'MEB Bakanı'na önerim. Erkek öğrenci ve öğretmenler de derslere türbanla girsin' notunu yazdı. Deniz, "Çocuklara baskı yapılmaz. Çocuklara baskı yapacaklarına yetişkinlere yapsınlar. Küçücük çocukların türban takması için zorlama var" dedi.

Kapatılan Sosyal Demokrat Halkçı Parti'de Merkez İlçe Sekreterliği, CHP'de İl Başkan Yardımcılığı ve son olarak Mustafa Sarıgül'ün başlattığı Türkiye Değişim Hareketi'nin Denizli, Muğla ve Burdur illerinin koordinatörlüğü görevlerini yapan özel erkek öğrenci yurdu sahibi Nevzat Deniz, öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair son yönetmelik değişikliğini ilginç bir yöntemle protesto etti.

Kazağını eşarp gibi yapıp başına bağlayan Deniz, çektiği bu fotoğrafını, 'MEB Bakanı'na önerim. Erkek öğrenci ve öğretmenler de derslere türbanla girsin' notuyla facebookta'ki kişisel sayfasında paylaştı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın okullarda başörtüsünün kullanımını 9 yaşa kadar indirmesine tepkisini dile getirdiğini belirten Deniz, "Çocuklara baskı yapılmaz. Çocuklara baskı yapacaklarına yetişkinlere yapsınlar. Küçücük çocukların türban takması için zorlama var. Özgürlükler teker teker elimizden gidiyor. Kadınlar erkeklerin saç telinden tahrik olabilir. Erkek öğrenciler ile öğretmenler derslere türbanlı girsin. Bu konuda ciddiyim. Erkekler de türban taksın" dedi.