Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Samsun İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı birimlerde görevli dedektör polis köpeğine 'Gediz' ismi verilmesine karşı çıktıklarını söyledi. Saraoğlu, "Bomba imha görevi yapan bir köpeğe 'Gediz' ismi verilmesi halkımızı rencide etmiştir. Bu doğru bir davranış değildir. Bizim sayın yetkililerden beklediğimiz, bu ismin düzeltilmesidir çünkü bunun pek çok açılardan mahzuru vardır. O zaman değişik sorular gündeme gelir. Çünkü bu özel isim olarak gündeme gelmiş bir isimdir.

Gediz halkı bugün herhangi bir uçağa Gediz ismi verilmesine veya herhangi bir gemiye 'Gediz fırkateyni' anlamında bir isim verilmesine elbette ki karşı değildir. Ama bir köpeğe Gediz isminin verilmesi kabul edilemez. Başka isimler bulunabilir. Ben sayın yetkililerin bunu mutlaka düzelteceğini düşünüyorum. Aksini düşünmek doğru olmaz" dedi.

Belediye Başkanı Saraoğlu'nun tepkisini haklı bulan Gedizli vatandaşlar ise, "Bomba aramak için yetiştirilen bir köpeğe, ilçemizin isminin verilmesi bizi son derece üzmüştür. Bizler, erkek çocuklarına eskiden beri gururla Gediz ismi veriyoruz. Türk Hava Yolları'nın bir uçağının isminin Gediz olduğunu biliyoruz. Bazı gemi ve fırkateynlerin isimleri de Gediz. İzmir'de Gediz Üniversitesi kuruldu. Birçok ilimizde Gedizliler adı ile dernek ve buna benzer kuruluş var. Bu isimlerden gurur duyuyoruz. Ama her ne olursa olsun bir köpeğe ilçemizin adının verilmesi ağırımıza gidiyor. Bu köpeğe başka isimler bulunabilir. İlla ki bir şehir ismi konacaksa Türkiye'de yüzlerce şehir var. Sayın yetkililerden bunun düzeltilmesini bekliyoruz" diye konuştu.