İşçi alımı açıklamasını Maden İş Sendikası, Batı Anadolu Şube Başkanı Yusuf Yaman, Genel Mevzuat Sekreteri Durmuş Düzgün, GLİ Müessese Müdürü Paşa Kaya ve Kütahya Milletvekili Hüsnü Ordu birlikte yaptı.

Garp Linyitleri İşletmesi (GLİ) Müessese Müdürlüğü’ne 390 işçi alınacağı ve alımlardan 190’ının 2011 yılı içinde gerçekleştirileceği bildirildi.
Maden-İş Sendikası Tunçbilek Şube Başkanlığında bir araya gelen Milletvekili Hüsnü Ordu, GLİ Müessese Müdürü Paşa Kaya, Maden İş Sendikası Genel Toplu Sözleşme ve Mevzuat Sekreteri Durmuş Düzgün ve Sendika Şube Başkanı Yusuf Yaman burada yaptıkları açıklamada, 2011 yılı içinde GLİ bünyesine 190 işçi alınacağı ve bu işçilerden bazılarının ilkokul mezunlarından oluşacağı kaydedildi.
Maden İş Sendikası Genel Toplu Sözleşme ve Mevzuat Sekreteri Durmuş Düzgün GLİ’ye uzun yıllardır işçi alınmadığını söyleyerek, gelinen bu noktada toplamda 376 işçinin alınacak olmasından dolayı büyük mutluluk yaşadıklarını kaydetti.

Maden İş Sendikası Batı Anadolu Şube Başkanı Yusuf Yaman ise bu işçi alım projesi ile adeta ikinci bayram yaşadıklarını dile getirerek, “Bizler emekliliğimiz gelmesine rağmen bu camiada çalışmamıza vesile olanlara halen daha dua etmekteyiz. Memleketimiz için çok önemli olan bu projenin gerçekleştiğinden dolayı büyük mutluluk yaşıyoruz” şeklinde konuştu.