Birbirine yakın ve çok sayıda koyu bulunan mahallenin marinalarının toplam yat kapasitesi günlük bin 500. Bu rakam koyları dolaşan ve açıkta bekleyen yatlarla 2 bin 500'e kadar ulaşıyor. Göcek'in fazla gelişmemesini istediklerini vurgulayan Mavi Yeşil Deniz Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ali Salgıncı Marmaris ve Bodrum'u örnek vererek, gelişmesi halinde doğa cennetinin özelliğini yitireceğini söyledi. Mavi ve yeşilin kucaklaştığı yeryüzü cenneti Göcek'i DHA'nın dron kamerası havadan görüntüledi.

Fethiye İlçesi'nin Göcek Mahallesi sınırlarında birbirine yakın, çok sayıda doğa harikası koy bulunuyor. Bir çoğuna karayoluyla ulaşımın olmadığı bu koyları, 15 Mart'ta başlayıp 15 Kasım'da sona eren sezon boyunca binlerce kişi yatlarıyla ziyaret ediyor. Yatı olmayanlar da bu güzellikten günübirlik tekne turlarına katılarak yararlanıyor. Beldeyken, son yerel seçimlerde Muğla'nın büyükşehir olmasıyla mahalleye dönen Göcek'te biri belediyeye ait, diğerleri de özel işletme olmak üzere toplam 6 marina bulunuyor. Bu marinaların toplam yat kapasitesi günlük bin 500, ancak mahallenin açıkları ve koylarında bulunan yatlarla bu rakam günlük 2 bin 500'e kadar ulaşabiliyor. Dalaman Havalimanı'na yaklaşık 20 kilometre mesafedeki Göcek, yerli ve yabancı yat sahiplerinin favori noktası olarak biliniyor. Doğal güzellikleri, havalimanına yakınlığı Göcek'i tercihler arasında öne çıkartıyor.

GELİŞMESİNİ İSTEMİYORLAR

Göcek'i tercih eden turistlere daha kaliteli hizmet vermek için çaba harcadıklarını dile getiren Mavi Yeşil Deniz Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Ali Salgıncı, kooperatifin 21 üyesi olduğunu, bu sayının her geçen gün arttığını belirtti. Göcek'in daha fazla gelişmesini istemediklerini vurgulayan Salgıncı şöyle konuştu:

"Biz Göcek'te günübirlik özel turlar yapıyoruz. Ayrıca isteğe bağlı turlar düzenliyoruz. Kişiye özel ve gruplara da turlar yapıyoruz. Göcek koylarını dolaşan yat sayısı yalnızca ağustos ayında, bin- bin 500'ü buluyor. Bunun dışında guletler, yelkenliler, motoryat ve megayatlar var. Göcek'in popülerliği devam ediyor, bunun nedeni koylarının güzelliğini koruması. Yapılaşma ve kirlenme koylarımızda yok. Öte yandan kaptanlarımız bilinçli olduğu için koylar temiz tutuluyor. Turistler kaliteli, güler yüzlü hizmet bekliyor. Bir de turistler kandırılmamayı istiyor. Mesela akşam farklı tekneyle anlaşıp sabah bir başka tekneyle tura çıkarıyorlar. Biz kooperatif olarak bunun önüne geçmek istiyoruz. Biz yetkililerden bir şey istemiyoruz. Göcek mümkünse daha fazla gelişmesin, geliştiğinde bu bölge özelliğini kaybeder. Marmaris ve Bodrum gelişti ancak kirlilik arttı. Biz buraları çocuklarımızdan emanet aldık. Bölgenin doğal güzelliğini koruyup çocuklarımıza teslim etmek istiyoruz."

Yabancı turistleri ağırlıklı olarak Almanya, Hollanda, Fransa, İtalya, Lübnan ve Rusya'dan gelenlerin oluşturduğu Göcek'i son zamanlarda İsrailli turistler de tercih etmeye başladı.