Fethiye'nin Ölüdeniz Mahallesi'ndeki 1965 rakımlı Babadağ'ın 1700 metre pistine çıkan Ölüdeniz Pilot Kooperatifi üyesi 6 paraşütçü, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla paraşütlerinin arkasına Türk bayrağı taktı. Yolcularıyla birlikte ardı ardına havalanan paraşüt pilotları, Ölüdeniz semalarında paraşütlerinin altına bağlı duman kutularını yaktı. Arkalarında kırmızı duman bırakarak yan yana uçan pilotlar, yaptıkları akrobatik dönüşlerle Belceğiz Plajı'nda denize girip güneşlenen tatilcilere coşkulu anlar yaşattı.

10'UNCU YIL MARŞI EŞLİĞİNDE PLAJA İNDİLER

Plajdaki restoranlarda çalınan 10'uncu Yıl Marşı'yla coşku biraz daha katlandı. Yamaç paraşütü pilotları plajdakilerin alkış ve ıslıkları arasında Belceğiz Plajı'na iniş yaptı. Plajda paraşütleri bekleyen görevliler paraşütün arkasına bağlı Türk bayraklarının yere düşmemesi için çaba gösterdi.

'O BAYRAKLARI BEN TAŞIRDIM'

Belceğiz Plajı'nda denize girip güneşlenirken Türk bayraklı paraşütleri gören tatilcilerden Arzu Seçki, büyük coşku ve gurur yaşadığını söyledi. Dün yamaç paraşütüyle uçtuğunu anlatan Seçki, "Eğer bugün böyle bir uçuş yapılacağını bilseydim, bugün uçardım ve o bayrakları ben taşırdım. Çok heyecanlandık. Gerçekten harika bir etkinlik olmuş. Emeği geçenlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

'160 PİLOTLA MUHTEŞEM BİR GÖSTERİ PLANLADIK'

Ölüdeniz Pilot Kooperatifi Başkanı Celal Yıldız ise hava muhalefeti nedeniyle paraşütlerin çoğunun Babadağ'dan havalanamadığını kaydetti. 160 paraşütle muhteşem bir gösteri planladıklarını anlatan Yıldız, "Havalanan pilotlarımız Ölüdeniz semalarında bayraklar eşliğinde güzel bir geçiş yaptı. Bu kadarı bile plajdakileri fazlasıyla heyecanlandırıp coşturmayı başardı. Bu etkinlikleri tüm ulusal bayramlarda yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.