İlk belirlemelere göre, yaklaşık 4 hektarı orman, kalanı tarım arazisi olmak üzere toplam 9 hektar alan küle dönerken, yangını başladığı noktadaki tarihi bir yeldeğirmeni kısmen zarar gördü.

Güvercinlik Köyü, Kuyacak mevkiindeki bir golf tesisine ait tarım arazisinde bugün saat 14.00 sıralarında, belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Alevler, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede Türkiye’de sadece kıyı kesiminde ender olarak yetişen, koruma altındaki türlerden olan Halep çamı ormanına da sıçradı.

Köylüler ve golf sahası çalışanlarının ellerinde kürek ve kazmalarla ilk müdahaleyi yaptığı yangını söndürmek için Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait 3 söndürme uçağı, 4 helikopter, 14 arazöz ve 70 orman işçisi sevk edildi. Rüzgarın sık sık yön değiştirmesi nedeniyle söndürme çalışmalarında büyük güçlük yaşanan yangında, bazı işçiler dumandan etkilendi. Alevler, havadan ve karadan yapılan müdahalelerle yaklaşık 1.5 satte güçlükle kontrol altına alındı.

Başlangıç yerindeki 200 yıllık tarihi geçmişe sahip bir değirmenin de kısmen zarar görmesine neden olan yangında, ilk belirlemelere göre yaklaşık 4 hektarı Halep çamı ormanı, 5 hektarı da tarım arazisi olmak üzere toplam 9 hektarlık alan küle döndü.

Jandarma, yangının çıkış nedeninin araştırıldığını, soruşturmanın sürdüğünü belirtti.