Üç arkadaş olarak işe geldiklerinde bir şey söylemeden ve hiçbir gerekçe gösterilmeden işten çıkarıldıklarını belirten işçiler, "Aynı dakikalarda bizim yerimize üç kişi işe başladı. Bizlere bir ihbarname bile gelmedi, yapılan bu uygulama tamamen keyfidir" dediler.

İşten çıkarılan Ayşe Sabahlar, beş yıldır çalıştığını belirterek şöyle konuştu: "İşe başladığımdan bu güne 3.şirketin elemanı olarak çalışıyorduk. Bu gün işe geldiğimizde kendimizi kapı önünde bulduk. Zaten bir haftadır bazı arkadaşlar 'siz üç kişi işten çıkartılacaksınız' diyorlardı ve dedikleri de bu gün gerçekleşti. Bu gün daha bize bir ihbar gelmeden yerimize üç kişi işe başladı. Bu iş tamamen keyfi bir uygulama, bize resmi bir yazı gelmedi, sadece telefonla işimize son verdiler."

Ekmek parası için çalıştığını anlatan Sabahlar, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir çocuk sahibiyim. Durumum iyi değil, mecbur olmasam ben burada çalışmam, zaten yıl başında işi alan firma bizleri daha görmedi bile, ne gerekçe ile bizi işten çıkarttı, bizlere bir açıklama borçlular."
İşten çıkarılan diğer personel Sibel Öz de, 10 yıldır Ortaca Devlet Hastanesinde çalıştığını belirterek şunları söyledi: "Ben 10 yıldır Ortaca Devlet Hastanesinde çalışıyordum, bu gün hiçbir gerekçe göstermeden kapı önüne konuldum. Kimileri 'Siz parti çalışmalarına fazla katılmıyorsunuz', kimileri 'İşten kaytarıyorsunuz' gibi gerekçeler söylüyor. Hastane yönetimi topu şirkete, şirket topu hastane yönetimine atıyor. Ben işime güvenerekten kredi çekmiştim. Şimdi ne yapacağım."

Bekir Keser ise üç yıl Ortaca Sağlık Ocağında çalıştığını belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: "Orası aile hekimliğine geçince beni en yakın olan Ortaca Devlet Hastanesine verdiler, burada da yedi aydır çalışıyordum, bu gün hiçbir gerekçe göstermeden kapı önüne koydular. Ben şimdi ne yapacağım? Hiç bir gün işten kaytarmadım, tembellik yapmadım, beni ne gerekçe ile işten çıkardılar, bir açıklama bekliyorum."
Hastane Müdürü Mehmet Aydın ise hastanenin iş çıkartmada hiç bir yaptırımının olmadığını belirterek şunları söyledi: "Bu arkadaşlar şirket elemanı, bizim hiçbir yaptırımımız yok. Ben de bu sabah durumu öğrendim. O arkadaşlar şirketlerini arayarak oradan bilgi alsınlar"
Bu arada cuma günü sabah saatlerinde telefonla işten çıkarıldıklarını öğrendiklerini iddia eden işçilere, bağlı bulundukları şirketten saat 16.30 sıralarında bir ihtarname geldi. İhtarnamede, "Hakkınızda yaptığımız incelemelerde kurum içindeki durum ve davranışlarınızın çalışma prensiplerinizin kurallarına uygun olmadığından, Şirketimizle yapmış olduğunuz belirli süreli iş sözleşmesinin 13/o maddesi ve 4857 sayılı iş kanununun 25/II-g bendine göre iş akdiniz bildirimsiz ve kıdem tazminatsız olarak 14.01.2012 tarihinden itibaren fesh edilmiştir" denildi.