Hırsızların, yanlarında genç kızlarla beach cluplardaki partilere katılıp, zengin işadamlarını takip ettikleri, ardından da bu kişilerin villarında çalışanlarla ilişki kurdukları belirlendi. Polisin, Aydın-Söke-Bodrum üçgeninde faaliyet gösterdiği belirlenen hırsızlık çetesiyle ilgili bugüne kadar, büyük bölümü villa çalışanı 24 kişinin ifadesine başvurduğu öğrenildi.

Yalıkavak'ta geçen 4-7 Temmuz tarihleri arasında Fenerbahçe Spor Kulübü eski Başkanı Ali Şen, Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl ve Kuveyt Emiri El Sabah'ın oğlu Nasser Sabah El Ahmet El Jaber El Sabah, DEPA Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Demir'in de aralarında bulunduğu pek çok kişiye ait, farklı yerlerdeki 30'un üzerinde villadan hırsızlık yapıldı.

Hırsızlar, Fenerbahçe Spor Kulubü eski Başkanı Ali Şen'in villasından, içinde yaklaşık 4 bin dolar para bulunan kasa ile Fenerbahçe'nin 100'üncü kuruluş yıldönümüne özel olarak 18 ayar altın ve kristalden yapılan bir kol saati çalındı. Gaziantepspor Kulübü Başkanı Kızıl ve DEPA Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Demir'in villarından ise tablet bilgisayar, para kasası ve beyaz eşyalar, Kuveyt emirinin oğlu Nasser Sabah El Ahmet El Jaber El Sabah'ın villasından da içinde mücevher ve döviz bulunan çelik kasa ile değerli eşyalar çalındı.

ALİ ŞEN'İN KASASI BOŞ OLARAK BULUNDU

Beldede 30'un üzerinde villadan hırsızlık yapılması jandarmayı da harekete geçirdi. Hırsızlıkların ardından takviye olarak Muğla, Antalya ve Aydın'dan 100'e yakın jandarma ve olay yeri inceleme ekibi Bodrum'a gönderildi. Hırsızlık yapılan villarda parmak izi incelemesi yapıldı, güvenlik kamerası kayıtları tek tek incelendi. Tüm deliller toplandı. İşadam Ali Şen'in çalınan kasası ise villaya 6 kilometre mesafede, içi boşaltıdıktan sonra yol kenarına atılmış olarak bulundu.

VİLLADA KALIP, PARTİLERE KATILMIŞLAR

Güvenlik kamerası ve jandarmanın istihbarat çalışması sonucu 8 araçla geldikleri belirlenen yaklaşık 30 kişilik hırsızlık çetesinin, 4 ay önce Yalıkavak Beldesi'nde villa kiraladığı tespit edildi. Çete üyelerinin bu villada kalıp hem tatil yaptığı, hem de lüks otomobillerle, yanlarındaki birbirinden güzel genç kızlarla beach cluplardaki partilere katıldıkları belirlendi. Çete üyelerinin bu partilerde zengin işadamlarını takibe aldığı, villarının yerlerini öğrendiği, ardından da bu villarının çalışanları ile ilişki kurdukları anlaşıldı. Çete üyelerinin komşu villardaki lüks partilerde de boy gösterdikleri ortaya çıktı.

Şu ana kadar hırsızlık olayları ile ilgili gözaltına alınan olmazken, büyük bölümü villa çalışını 24 kişinin ifadesine başvurulduğu öğrenildi.

"HIRSIZLAR ARSEN LUPEN GİBİ"


Jandarmanın hırsızların yakalanması için elinden geleni yaptığını belirten işadamı Ali Şen, "Hırsızlık olayının duyulmasının ardından jandarma, hemen geniş güvenlik önlemlerini aldı, incelemeyi başlattı. Anladığımız tek şey, hırsızların Arsen Lupen gibi çok profesyonelce çalıştıkları. Aksi takdirde bu şekilde kameralarla çok iyi korunan villa ve malikanelere girmekleri çok zor" dedi.

GÜVENLİK YETERSİZ İDDİASI


Hırsız mağduru olan evli, iki çocuk babası turizmci 43 yaşındaki Erdal Aydın ise beldede çok sayıda villadan hırsızlık yapıldığını belirterek, "Ufak tefek hırsızlık olayları çoğu zaman polis ve jandarmaya intikal dahi etmiyor. Yaz aylarında nüfusu 200 bine kadar çıkan Yalıkavak'ta 20 bine yakın konut ve işyeri var. Ancak, güvenliği sağlamakla 11 asker 6 subay ve astsubay görevli. Bu rakam tabii ki çok komik kalıyor. Ayrıca güvenliğin sağlanması gereken alan çok geniş. Jandarma elinden geleni yapıyor, ancak turistik bölgelere çok daha fazla güvenlik elemanı verilmesi gerekir. Geçtiğimiz günlerde valilikte yapılan toplantıda Konacık ve Bitez gibi Yalıkavak ve Turgutreis'in de polisin güvenlik bölgesine verilmesi istendi. Emniyet, `Yalıkavak'a en az 300 polis gerekir' dedi. Yaz aylarında nüfusu 1.5 milyonu aşan ilçe ve beldede son iki ay içerisinde 2 milyar dolarlık yatırımın yapıldığını duyan hırsızlık şebekesi üyeleri, tabii ki lüks villa kiralar. Tabii ki tatil yapıp hem de 50 TL'ye lahmacun, 40 TL'ye bir şişe suyun satıldığı mekanlarda zenginlerin takibini yapar ve soyar. Bu hırsızların ne kadar profesyonel olduğunu gösteriyor. Emniyet tedbirleri ve kontroller sıklaştırılmalı. Ayrıca milyar dolarlık tesislerin yapıldığı, faaliyet gösterdiği Yalıkavak beldesine hala bir MOBESE ve taşıt tanıma sisteminin kurulmamış olması düşündürücü değil mi?" diye konuştu.