Ortakent- Yalıkavak Karayolu üzerindeki 'Farmville' isimli işletmenin bünyesindeki antika dükkanın bahçesinden, teknelerde aydınlatma ve havalandırma penceresi olarak kullanılan 5 antika lomboz, dün akşam çalınmak istendi. Bekçinin kendilerini farkedip, düdük çalması üzerine paniğe kapılan 3 kişi, kamyonete yükledikleri lombozlarla kaçmak istedi. Ancak, bahçe çıkışında kamyonet çamura saplanınca, araçtakiler inip koşarak karanlıkta ortadan kayboldu.

Bekçinin durumu bildirmesi üzerine gelen polis ekipleri, bölgede yaptıkları aramada 3 şüpheliden birini yakaladı. Şüphelilerin kullandığı kamyonet ve çalınmak istenen lombozlarda parmak izi incelemesi yapıldı.

ÇALIŞTIĞI OTELİN KAMYONETİNİ İZİNSİZ ALMIŞ

Hırsızlık girişiminde kullanılan kamyonetin bir otele ait olduğu belirlendi. Şüphelilerden M.A.'nın 10 gün önce işe başladığı otelin harfiyat kamyonunu izinsiz olarak aldığı ortaya çıktı. Otel yetkililerinin, zor durumda olduğunu belirten M.A.'yı önce işe almak istemedikleri, ancak daha sonra yanındaki arkadaşının ısrarı ve ehliyeti olması nedeniyle kabul ettitkleri öğrenildi.

Antika dükkanının işletmecisi Mevlüt Soyyılmaz, "Şüpheliler, kaçarken paniğe kapılıp yanlış yöne gidince, stabilize çalışması yapılan yolda çamura saplanmış. Böylelikle lombozları götürümediler. Çalınmak istenen çerçevesi pirinçten yapılmış olan antika eşyaların toplam değeri yaklaşık 10 bin dolar civarında" dedi.

Polis diğer iki şüphelinin yakalanması için çalışmalarını sürdürürken, çamura saplanan kamyonet çekici yardımıyla çıkarılıp polis merkezine götürüldü.