Yalıkavak'ta geçen 4-7 Temmuz tarihleri arasında Fenerbahçe Spor Kulübü eski Başkanı Ali Şen, Gaziantepspor Kulübü Başkanı İbrahim Kızıl ve Kuveyt Emiri El Sabah'ın oğlu Nasser Sabah El Ahmet El Jaber El Sabah, DEPA Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Demir'in de aralarında bulunduğu pek çok kişiye ait, farklı yerlerdeki 30'un üzerinde villadan hırsızlık yapıldı. Hırsızlar, Ali Şen'in villasından, içinde yaklaşık 4 bin dolar para bulunan kasa ile Fenerbahçe'nin 100'üncü kuruluş yıldönümüne özel olarak 18 ayar altın ve safir kristalden yapılan bir kol saatini çaldı. İbrahim Kızıl ve DEPA Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Demir'in villarından ise tablet bilgisayar, para kasası ve beyaz eşyalar, Kuveyt Emirinin oğlu Nasser Sabah El Ahmet El Jaber El Sabah'ın villasından da içinde mücevher ve döviz bulunan çelik kasa ile değerli eşyalar çalındı.

Jandarma, villardaki parmak izi ve güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeyi sürdürüyor. İncelemeler sırasında hırsızların bazı vilların güvenlik kameralarının kablolarını keserek, rahatça hırsızlıkları gerçekleştirdiği belirledi. Jandarmanın hırsızlıklarla ilgili bugün itibariyle ifadelerine başvurduğu villa çalışanı sayısı da 30'u buldu. Şu ana kadar hırsızlıklarla ilgili gözaltına alınan olmadığı öğrenildi.

Hırsızlıkların yankıları sürerken Kaymakam Mehmet Gödekmerdan, bugün geniş katılımlı asayiş toplantısı düzenledi. Toplantıda İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Hakan Demirörs, İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akgün ve belde belediye başkanlarıyla biraraya gelen Kaymakam Gödekmerdan, durum değerlendirmesi yaptı.

Toplantının ardından DHA muhabirinin telefonda ulaştığı Kaymakam Gödekmerdan, ünlü isimlerin vilları soyulunca olayın abartıldığını söyledi. Binlerce villanın bulunduğu Bodrum'da yaşanan hırsızlıkların Türkiye'nin her yerinde yaşanan olayların bir benzeri olduğunu ifade eden Gödekmerdan, "Tüm birimlerimizle hırsızlıkları aydınlatmak için yoğun çaba gösteriyoruz. Jandarma ekipleri olanca gücüyle olayı aydınlatmaya çalışırken, konu ile ilgili eksikliklerimizi Genelkurmay ve Valiliğe bildirip temin edilmesini sağlıyoruz. Güvenlik güçlerinin sayısı yetersiz olabilir ama bu mazeretin arkasına saklanarak işimizi aksatacağımız anlamına gelmiyor. Hırsızlık olayının aydınlatılması için ne gerekiyorsa yapılacak. Ayrıca en kısa zamanda Yalıkavak'a Mobese kurmak için çalışmaları başlattık" dedi.