Geçen hafta Belçika'dan tatil için Bodrum'a gelen 40 kişilik grup, önceki gün 'Black Angel' adlı tekne ile günübirlik tura çıktı. Tekne, öğlen saatlerinde Karaada'ya demirledi. Tekneden inen turistler, karada Termal Otel'e geçti. Kaplıca ve otelin restoranından yaralanan turistler, 2 saat adada kaldı. Belçikalı turistlerin adadan ayrılacakları sırada otelde kalan iki turist ile personelden Bülent Seydi'nin odalarından hırsızlık yapıldığı ortaya çıktı. Bunun üzerine tesisin işletmecisi 27 yaşındaki Çağrı Yaşar, hırsızlığın tekne turuyla gelen Belçikalı turistler tarafından yapıldığından şüphelenilip, kaptanla görüştü. Teknede yapılan aramada, tesisten çalınan cüzdan, ayakkabı, deodarant, sigara ve giyecek gibi pek çok şey bir çanta içinde bulundu.

Tesis yetkililerinin şikayetçi olması üzerine yaklaşık 3 mil mesafedeki Bodrum'dan polis ve Sahil Güvenlik ekibi istendi. Polis ekipleri, 2'si kız kardeş şüpheli 4 Belçikalı turisti gözaltına alırken, hırsızlık yapılan odalarda ise parmak izi incelemesi yapıldı.

Gözaltına alınan dört Belçikalı turist, Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Polisteki ifadelerinin ardından 20 yaşındaki İ.A. ile kardeşi 15 yaşındaki H.A., sınır dışı edildi. Diğer iki şüpheli Belçikalı ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

Karaada Termal Otel İşletmecisi Çağrı Yaşar, "İşletme olarak, yıllar önce Karaada'ya yapılan bu oteli ayakta tutmaya çalışıyoruz. Kaplıcası bulunan, bu adada amacımız turizmde hak ettiği yere ulaşmasını sağlamak. Fakat yaşanan bu olaylar, işletmemize zarar veriyor. Yarım sigara paketine varana kadar çalmışlar. Böyle ucuz hırsızlık yaparak, turizmimize zarar veriyorlar" dedi.