Tatil için Marmaris’e gelen İngiliz Henry Brown ve arkadaşı Gery Boyle, dün gece Kemal Elgin Bulvarı Uzunyalı Mevkii’ndeki bir diskoteğe gitti. Gece boyunca eğlenen iki arkadaş, saat 01.00 sıralarında otellerine dönmek üzere yola çıktı. Point Center Kavşağı’na geldiklerinde, iki arkadaştan Henry Brown, önünden geçtikleri bir restoranın garsonu 35 yaşındaki M.H.A.’ya iddiaya göre dil çıkarıp, el kol hareketi yaptı.

M.H.A., bunun üzerine Brown ve yanındaki arkadaşı Boyle’yi çevredekilerin şaşkın bakışları arasında süpürge sopasıyla dövdü. Sopa darbeleriyle bel ve kalçalarında izleri oluşan iki İngiliz, kaldırıma oturup, ağlamaya başladı. Dövülen İki İngiliz’i olayı gören  iki kadın teselli etmeye çalıştı. Çevredekilerin haber vermesi üzerine gelen polis ekipleri, Brown ve Boyle’yi Marmaris Devlet Hastanesi’ne götürdü. Ayakta tedavileri yapılan iki İngiliz’e 'darp raporu' verildi. Brown’un 2.17 promil alkollü olduğu belirlendi.

Daha sonra Çarşı Polis Merkezi’ne götürülen İki İngiliz, kendilerini döven garson M.H.A.’dan şikayetçi oldu. Polis bunun üzerine M.H.A.’yı polis merkezine çağırdı. M.H.A., ifadesinde, "İki İngiliz, 4 gündür çalıştığım restorana geliyordu. Sürekli alkol alıp, diğer müşterileri rahatsız ediyordu. Geçen gün hesaba itiraz ettiler. Hesap almadan, kovduk. İşyerimin önünden geçerken sürekli el hareketleri yapıp, küfür ediyorlardı. Olay günü de dil çıkarıp, el kol hareketleri yaptılar. Bunun üzerine tartıştık. Darp etmedim" dedi.

Polis, soruşturmanın sürdüğünü bildirdi.