Bodrum'un Turgutreis Mahallesi'ndeki Sun Dance Resort Otel, 15 İngiliz'e ev sahipliği yaptı. Bodrum Belediyesi ve TAV Holding işbirliğinde ilçeye davet edilen İngilizler'in gezisine, Kültür ve Turizm Bakanlığı Londra Kültür ve Tanıtma Müşavirliği, TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu, Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı (BOYTAV) ve Bodrum Otelciler Derneği (BODER) destek verdi. İngiltere'deki turizm sektörü yayın organlarında görevli 15 kişilik grup, 24- 28 Nisan 2016 tarihleri arasında antik Myndos kapısı, Gümbet'teki tarihi yel değirmenleri, Bodrum Kalesi Su Altı Arkeoloji Müzesi, Bodrum Deniz Müzesi, Stratonikeia Antik Kenti, Bodrum Golf Clup'ü gezdi. Mandalin Bar'da eğlenen grup, Esen Yacht firmasına ait Glorious adlı özel yatla Bodrum'un mavi koylarını gezdi.

'YENİ TATİL YERİM ARTIK BURASI'

Bodrum'a ilk kez geldiğini belirten Aaron Sinclair, önemli bir tecrübe yaşadıklarını söyleyerek "Türkiye'ye daha önce gelmiştim ama Bodrum'a hiç gelmemiştim. Tarih, turizm, doğa, deniz ve doğanın bu kadar bütünleştiği başka bir kent görmedim" dedi. Daha önce Bodrum'a gelmeyi hiç düşünmediğini belirten Mindi Kaur, "Buradaki herkes çok harika. Şu ana kadar Bodrum'a gelmeyi hiç düşünmemiştim, ancak tüm fikirlerim değişti ve yeni tatil yerim artık burası" diye konuştu.

Güvenlik ile ilgili tereddütleri olduğunu ifade eden Craig Dickson, "Bodrum'a gelene kadar buranın güvensiz olduğunu düşünüyor ve bugüne kadar buraya gelmeyi hiç düşünmüyordum. Ancak ilçedeki ortamı, yaşamı görünce bu fikrimin ne kadar yanlış olduğunu anladım. Herkes bizi çok güzel karşıladı ve mutlu etti. Türkiye'de yaşanan kötü olayların Bodrum'a uzak olduğunu birçok İngiliz tatilci ne yazıkki bilmiyor. Yazılarımda İngiliz turistlerin gönül rahatlığınca Bodrum'da tatil yapabileceklerini belirteceğim. Ben de Temmuz ayında burada tatile geleceğim" dedi.

700 İNGİLİZ GELECEK

BOYTAV Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum'da turizm sezonunu canlandırmak amacıyla TAV Havalimanları Holding'in ortaklaşa çalışmaları sonucu 30 Mart - 15 Haziran 2016 tarihleri arasında 12 ülkeden davet edilen yaklaşık 700 turizm seyahat acentesi ve medya yetkilileri ile sosyal medya fenomeni ve internet bloggerlarının Bodrum'u ziyaret etmeye devam edeceğini belirtti. Kocadon, "Amacımız dünyaya Bodrum'un sakin sessiz ve olaylardan uzakta bir tatil kenti olduğu algısını doğru biçimde anlatabilmek. Yayın organları temsilcileri bunun en iyi tanıtımını yapabilecek kişiler. Bu nedenle tatil için Bodrum'u tercih eden ülkelerdeki yayın organları temsilcilerini ilçemizde ağırlamayı ve etkili tanıtım yapmayı sürdüreceğiz" dedi.