Fethiye'nin Kayaköy Mahallesi'ndeki kaza, geçen pazartesi günü saat 20.00 sıralarında meydana geldi. Gezinti yapmak için kiraladığı 07 FKU 88 plakalı ATV motosikletle Hisarönü Mevkii'nden Kayaköy Mahallesi'ne seyreden Ewan Manson, mıcır nedeniyle kayganlaşan keskin virajda direksiyon hakimiyetini kaybetti. Yoldan çıkan ATV ile birlikte şarampole yuvarlanan Ewan Manson ve arkadaşı İngiliz Stuart Glyn yaralandı. Başını şarampoldeki kayalara çarpan Ewan Manson 112 Acil Servis ekiplerinin olay yerinde yaptığı müdahalenin ardından götürüldüğü hastanede yaşamını yitirirken, Stuart Glyn ise tedaviye alındı.

Disco fun türünde müzik yapan bir grubun solistliğini yapan Ewan Manson'un ölümü ülkesi İskoçya'da üzüntü yarattı. İskoç Gençlik Tiyatrosu'ndan yayımlanan taziye mesajında, Manson'ın 'büyük bir yetenek' olduğu ve ölümünün 'müzik ve tiyatro dünyası için büyük kayıp' olduğu belirtildi.

İskoç Gençlik Tiyatrosu'nun sanat direktörü Mary McCluskey ise "İnanılmaz yetenekli bir gençti. Büyük şok yaşıyoruz" dedi.