Günlerdir mücadelenin olduğu İztuzu Plajı'nda güzel haber geldi. Konuyla ilgili açıklamayı Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Twitter hesabından yaptı. Bakan, İztuzu ihalesini iptal edeceğini belirterek, burada hiçbir ticari faaliyete izin verilmeyeceğini söyledi. İztuzu'nun caretta carettaların sahası olacağını belirten Bakan, isteyenlerin ise denize girebileceğini söyledi.

Muğla'daki İztuzu Plajı'nın kullanımıyla ilgili Twitter hesabından açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "İztuzu ihalesini iptal edeceğim. Yeni aldığımız karar şu: İztuzu Plajı'nda hiçbir ticari faaliyet, şezlong, şemsiye olmayacak" dedi.

Caretta'ları Muğla Üniversitesi'ne emanet edeceklerini açıklayan Bakan İdris Güllüce, "Gerekli protokolü imzalayacağız. Canı isteyen İztuzu Plajı'nda denize girebilir. Ama orası carettaların sahası olarak korunacak. Asla zarar verilmesine izin verilmeyecek" ifadelerini kullandı.

"KAPLUMBAĞAYA GELME Mİ DİYECEĞİZ?"

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Caretta’ların yumurta bıraktığı İztuzu Plajı için daha önce de açıklama yapmıştı. Kaplumbağaları büfe için feda etmeyeceklerini belirten Güllüce, "Şezlong, şemsiye yumurtaları öldürüyor" dedi.

Bakan Güllüce görüşlerini şu sözlerle dile getirmişti: “Bölgede bir koridor oluşturulmuş ‘Bunların arkasına şezlong konulabilir’ denmiş. Oysa bilimadamları ‘Kaplumbağanın nereye yumurtladığını nereden biliyorsunuz’ diyor. Kaplumbağaya ‘Buraya kadar gelme kaplumbağa abi, sınırdan sonrasına gelmeyeceksin’ mi diyeceğiz.”