İskoçya’da bir şirkette satış müdürü olarak çalışan İskoçyalı 55 yaşındaki James David, eşi Anne Wrood ile tatil için iki hafta önce Marmaris’e geldi. İlçenin turistik Armutalan Beldesi’nde bir otele yerleşen İskoç çift, 15 gün boyunca kültür turları, günü birlik gezi teknesiyle gezi ve çeşitli disko ve gece kulüplerinde partilere katıldı. Katıldıkları her etkinliği diğital fotoğraf makinesiyle ölümsüzleştiren çift, tatillerinin son günü olan dün sabah yürüyüşe çıktı. Yürüyüşün ardından bavullarını toplamak için tekrar otele dönecekleri sırada, arkalarından motosikletle yaklaşan iki kişi, elele tutuşarak yürüyen çiftten Anne Wrood’un omzundaki içinde 100 TL, 30 sterlin, cep telefonu ve dijital fotoğraf makinesi olan çantasını kapıp, kaçtı.

Wrood Çifti, otellerine dönüp, durumu görevlilere anlattı. Otel yetkilileri tarafından Çarşı Polis Merkezi’ne götürülen İskoç çift, ifade verip, şikayetçi oldu. Anne Wrood’un ifadesinde, çantasını çalan kişilerin yüzlerini göremediğini söylediği öğrenildi.

Polis merkezinden çıkışta Anne Wrood, gazetecilere, “Çanta içinde fazla para etmeyecek şeyler vardı. Benim için önemli olan diğital fotoğraf makinesi. Fotoğraf makinemin içinde ilçenizde kaldığımız 15 gün boyunca bir çok anımız var. 450 kare fotoğraf çektik. Hırsızlar bu haberleri görürse belki vicdana gelir ve makinemi polisin ulaşabilecekleri bir yere bırakır” dedi. İskoç çift, daha sonra ülkelerine döndü.