İzmir'de 2014-2015 eğitim öğretim yılının 15 Eylül Pazartesi günü başlayan ilk yarısı, öğrencilere karne dağıtımıyla sona erdi.

Öğrenciler, karne almanın mutluluğunu yaşadı.

Denizli

Denizli'de okul öncesi, ilköğretim ve ortaöğretim okullarında eğitim gören 181 bin 918 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, eğitim öğretim yılının ilk yarısının tamamlanması dolayısıyla Pamukkale Yardım Sevenler Derneği İlkokulu  ve Hulusi Kulaklı Ortaokulu'nda düzenlenen karne dağıtım törenine katıldı.

Vali Kocatepe, sınıflara girerek karnelerini dağıttığı öğrencileri tebrik etti. 

Törene, Denizli Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin ile kamu kurum ve kuruluş temsilcileri de eşlik etti. 

Uşak

Uşak'ta eğitim öğretim yılının ilk yarısını tamamlayan 60 bin 237 öğrenci karnelerini aldı.

23 Nisan Ortaokulu'nda düzenlenen törene katılan Uşak Valisi Seddar Yavuz, 6. sınıf öğrencisi oğlu Tuğrul Çağrı Yavuz ile 8. sınıf öğrencisi kızı Elif Yavuz'un da karnelerini verdi.

Vali Yavuz, ilk kez çocuklarına karne verdiğini belirterek, "Baba olarak çok heyecanlandığımı itiraf edeyim. Çocuklarıma karne vermek oldukça farklı bir duygu" diye konuştu.

Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin ise, öğrencilere tatilde dinlenmelerinin yanı sıra kitap okumalarını tavsiye etti.

Aydın

Aydın'da eğitim öğretim yılının ilk yarısını tamamlayan 176 bin 479 öğrenci karnelerini alırken, Efeler Güzelhisar İlkokulu'nda tören düzenlendi.

Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Efeler Kaymakamı İzzettin Sevgili, protokol üyeleri, veli ve öğrencilerin katıldığı törende konuşan Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, velilerden not durumları kötü olan çocuklara olumsuz davranmamalarını, başarıyı yakalama sürecinde yardımcı olmalarını tavsiye etti. 

Konuşmaların ardından Vali Ayyıldız, öğrencilerin karnelerini dağıttı. 

İncirliova ilçesinde öğretmenin başka okula müdür olarak atanması nedeniyle ilçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Çalışkan, öğrencilerin karnelerini verdi.