Muğla Barosu'na kayıtlı avukatlardan Yüksel Dönmez, İçmeler Mahallesi'nde bulunan Katar Kraliyet Ailesi Üyesi Şeyh Nasser Ahmed Ali Al Thani'ye ait 5 yıldızlı Munamar Otel'ine, AYDEM Elektrik Dağtım Şirketi tarafından alınan kayıp kaçak bedelinin geri ödenmesi için 19 Aralık 2014 tarihinde dava açtı. Otelin bağlı bulunduğu Güney Yıldızı Otelcilik Tur ve Ticaret Limitet Şirketi adına Muğla 2'inci Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açılan davada karar çıktı. AYDEM abonesinin aldığı kaçak kayıp bedelinin haksız olduğuna hükmeden mahkeme, otele 3 yıl geriye dönük ücret, avukatlık bedeli ve faizi ile birlikte 248 bin 400 lira ödenmesi karar verdi. AYDEM yetkilileri karar sonrası 248 bin 400 lirayı şirketin banka hesabına yatırdı.

VİLLASI İÇİN DE GERİ ALDI

Geçen yıl Şubat ayında kendi oturduğu villası için de elektrik dağıtım şirketi tarafından kayıp, kaçak bedeli alındığını farkeden avukat Dönmez, Marmaris Tüketici Hakem Heyeti'ne dilekçe ile başvurdu. Yapılan inceleme sonucunda hakem heyeti, '6502 sayılı yasanın ayıplı hizmet başlıklı 15'inci maddesi 1 ve 3'üncü fıkraları gereğince 'ayıplı hizmet bedeli' olarak takdir edilen kayıp kaçak beledinin tutarı olan 1600 liranın avukat Dönmez'e iadesine karar verdi.

MARMARİS'TE AÇILMIŞ TOPLAM 82 DAVA VAR

AYDEM'den kendi villası ve müvekkili olan otel için başlattığı hukuk mücadelesinde toplam 250 bin lira kayıp -kaçak bedelini elektrik dağıtım şirketinden aldıklarına dikkati çeken avukat Dönmez şunları söyledi:

"İnsanlarımızın çok zor şartlar altında kazandıkları paralar, ellerinden alınıyor. Marmaris'te şu anda çoğunluğu otellerin bulunduğu 35 şirket ve bireysel olarak da 47 olmak üzere elektrik dağıtım şirketine kayıp kaçak bedeli nedeniyle açılmış toplam 82 dava var. Bireysel olarak açılan davalarda vatandaşların cebinden hiç para çıkmamaktadır. Bulundukları şehirlerde Tüketici Hakem Heyetine bir dilekçe ile başvurarak müracaat yapabilirler. İnsanlarımızı daha duyarlı olmaya davet ediyorum. Ceplerinden haksız alınan paralar için yasalar açık ve artık eskisi gibi uzun yıllar süren davalar yaşanmamaktadır."