Balıkçı Cabir Güler, geçen Cumartesi günü saat 05.30 sıralarında kendisine yardımcı olması amacıyla eşi Nezahat Güler’i de yanına alarak ağlarını toplama için İskele Limanı’ndan 7.5 metrelik 'Rüya' adlı balıkçı teknesi ile denize açıldı.

TEKNEYE ULAŞILAMADI

Her gün saat 15.00’te limana dönen Güler’in gelmemesi üzerine balıkçı arkadaşları durumdan şüphelenip, yakınlarını aradı. Güler ve eşinin cep telefonlarına da ulaşılamaması üzerine yakınları, jandarmaya durumu bildirdi. Sahil Güvenlik ve balıkçı arkadaşlarının aramalarına rağmen Güler’in teknesine ulaşılamadı. Dün balıkçı arkadaşları ve yakınlmarı Badavut Sahili’nde çiftin toplamaya çıktığı ağlarını buldu. Üç gündür aramalardan sonuç alınamayınca aramalar bugün sonlandırıldı.

GURBETÇİ ÇİFT FARK ETTİ

Arama çalışmaları sonlandırılmasının ardından çiftin çocukları Erdem Güler, Rahşan Ölez ve Aylin Mühürdaroğlu’nun Ebe Çıkmazı Sokak’taki evlerindeki endişeli bekleyişi sürerken, acı haber geldi. Kayıp çiftten Nezahat Güler’in cesedi ayrıldıkları iskeleye 2 kilometre mesafedeki Yorgun Sitesi açıklarında Almanya’dan tatile gelen Gülhan-İhsan Kocadağlı çifti tarafından farkedildi. Özen Pansiyon’un sahibi Ali Bacaksızoğlu ile tatilcilerden Şebnem Bayar, yüzerek sahile 50 metre mesafedeki dört çocuk annesi Güler’in cesedini kıyıya getirdi. Cabir Güler’in ise bölgede balıkçı tekneleri ile aranmasına başlandı.

ACI HABER TELEFONDA VERİLDİ


Güler’in cesedinin bulunduğunu haber alan oğlu 25 yaşındaki Erdem Güler ile damadı Ali Ölez, olay yerine geldi. Acı haber üzerine çiftin yakınlmarı gözyaşlarına boğuldu. Çiftin Van’da yaşayan ve yeni doğum yaptığı öğrenilen çocuğu Eylem Özdurakoğlu’na ise acı haberi telefonda verildi. Güler’in cesedi, jandarmanın olay yerindeki incelemesinin ardınan Ayvalık Devlet Hastanesi Morgu’na kaldırılacağı bildirildi. 2 Eylül’de oğulları Erdem’in düğününü yapmaya hazırlanan çiftten Nezahat Güler’in cesedinin bulunması umutla bekleyen yakınlarını ve sevenlerini yasa boğdu,