Muğla Belediyesi sokak hayvanlarını korumak için çalışmalarına devam ediyor. Muğla Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yetkililerinin tasarladığı, gerek federasyon gerekse derneklerle devam ettirilen tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarının ardından sokaklarda yaşayan kedilere de sahip çıkılacak. Sahipsiz kedilerin barınabilmesi için oluşturulan kedi evleri her parka uygun şekilde projelendirilerek yerleştirilmeye başlandı.

Veteriner Hekim Buket Kallem, "Bir süredir bu proje üzerinde çalışıyoruz. Her park için farklı ve kedi yoğunluğuna göre büyüklükleri değişen kedi evlerinin, sahipsiz kediler için daha kullanışlı olacağını düşündük. İlk olarak geçen mart ayında Sınırsızlık Meydanı’na örnek bir kedi evi yerleştirerek projeyi geliştirmeyi amaçladık. Kedilerin ihtiyaçlarına göre her parkta 'kedi evi' proje çalışmamız devam edecek. Bu evler sayesinde kediler sıcaktan, soğuktan ve yağmurdan korunacak" dedi.

Öte yandan, her parka yerleştirilecek olan kedi evleri, ahşaptan imal edilecek. Kedi evleri odalardan oluşacak ve ayrıca yemek ve su kapları için bölmeleri bulunacak.