Bayramiç'te yaşayan Şükran Kılıç, geçen 17 Mayıs'ta, bir rahatsızlığı nedeniyle tedavi için İstanbul'a doktora gitti. Kılıç, İstanbul'a gitmeden önce 2'si sokaktan sahiplendiği 4 kedisini, eşinden bir süre önce boşandığı öğrenilen kız kardeşi Şükriye Kılıç ve yeğeni Caner Ekinciler'e emanet etti. Bir hafta İstanbul'da kalıp, tedavisini yaptıran Şükran Kılıç, döndüğünde kedilerini almak için Menderes Mahallesi Sümer Sokak'taki kardeşinin evine gitti. Kardeşi Şükriye Kılıç, iddiaya göre, kedilerin kaçtığını söyledi. Sokakta kedilerini aramaya başlayan Şükran Kılıç, bir görgü tanığının ifadesine göre kedileri yeğeni Caner Ekinciler'in bir çuvala koyup, motosikletle uzak bir yere götürdüğünü ve oraya bıraktığını öğrendi. Bunun üzerine Şükran Kılıç, soluğu Bayramiç İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde alıp, kardeşi ve yeğeninden şikayetçi oldu.

"BENİM İÇİN BİR İNSAN KADAR DEĞERLİYDİLER"

Hayvan sevgisi ağır basan Şükran Kılıç, "Döndüğümde kedilerimin olmadığını gördüm. Araştırdığımda bunların bir çuvala konup sağa sola dağıtıldığını öğrendim. Adli makamlara müracaat ettim. Onlar bizim canlarımız, neşemizdi. Bir insan kadar değerliydi benim için. Nüfus kağıtları da olan bakımını üstlendiğim 2 sokak, 2 de ev kedisiydi. 5-6 yıldır beraber yaşıyorduk. Devamlı evde olduklarından sokağa alışkın değillerdi. Dışarıda ne yerler, ne içerler, ne yaparlar? Nereye atıldı kedilerim, bilsek gidip bulup tekrar eve getireceğim. Kardeşimden ve oğlundan kanunen şikayetçim. Kardeşim izin vermeseydi oğlu kedileri çuvala koyup atamazdı. Her ikisinin de bu olayda suçu olduğunu düşünüyorum" dedi.

Şükran Kılıç, kedilerinin bulunması için hazırlattığı el ilanlarını ilçenin çeşitli yerlerine asıp, bulanlara para ödülü vereceğini bildirdi. Şükriye Kılıç ise ablasının kendisi ve oğlundan şikayetçi olmasına anlam veremediğini belirtip, "Kediler kaçtı. Biz ne yapabiliriz?" dedi.