Toplantıda koya yapılacak turistik tesisin olumsuz etkiler yaratacağını anlatan Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, "Her yıl binlerce yat ile yüz binlerce turistin sadece denizden ulaşabildiği Kissebükü koyundaki 85 dönümlük alana yapılmak istenen tatil köyü, birinci derece doğal ve arkeolojik SİT alanında. Mavi yolculuğun ilk ve son durağı olan, Gökova Körfezi'nin giriş kapısı olarak kabul edilen bu koya bakanlık tarafından özel tahsis veriliyor. Sadece Gökova'ya ve mavi yolculuğa, doğa, tarih ve kültürümüze vereceği tahribat değil söz konusu olan. Yapılacak 490 odalı otel, herkes biliyor ki, Bodrum'daki otelcilerin de önünü kesecektir. Tüm Bodrumlular'a, meslek odalarına ve sivil toplum kuruluşlarına büyük görev düşüyor. Gün bugündür. Burası Bodrum için kırılma noktası. Kaybedeceğimiz şeyin telafisi yok. Bu yatırımı durdurmak zorundayız" dedi.

ÇED'E GEREK GÖRÜLMEMİŞ

Yaklaşık 45 milyon TL'lik yatırım yapılacak dev turistik tesis için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan da çevresel etki değerlendirmesi (ÇED) raporuna gerek yoktur kararıyla onay verildiğini belirten Demiröz, "Bu tesisin inşaatı başladığı andan itibaren koy turizme kapatılacak ve deniz turizminin, Gökova'nın bağrına hançer saplanacaktır. Ayrıca bu tesis Gökova'daki cennet koyların imara açılması için de bir fırsat ve örnek teşkil edecektir. Bu nedenle bir an önce projenin iptal edilmesini istiyoruz" dedi.

'KOYLAR KORUNACAĞI YERDE İMARA AÇILARAK TAHRİP ETMENİN ÖNÜ AÇILIYOR'

Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu da "Kissebükü-Adalıyalı-Ölüdeniz, İztuzu ve benzeri birçok yerimiz özel uygulamalarla benzeri tahribatlara yol açacak duruma getiriliyor. Dolayısı ile sorun sadece Bodrum'un değil, Muğla'nın sorunudur. Bütüncül olarak bu uygulamalara karşı durmamız ve çözüm üretmemiz gerekiyor. Elbetteki Kissebükü Adalıyalı'daki bu tahsise ve bu tür bir yatırıma karşıyız. Tüm sivil toplum kuruluşlarını da karşı durmaya çağırıyoruz" dedi.

Bodrum Nurol Kültür Merkezi'nde toplanan 30 sivil toplum kuruluşunun temsilcileri, ETS Holding A.Ş. tarafından, Kisebükü Adalıyalı Mevkisi'nde yapılacak 490 oda, bin yatak kapasiteli Voyage Tatil Köyü projesinin iptal edilmesi ve durdurulması için hukuk mücadelesi başlatma kararı aldı. Bodrum Kent Konseyi Başkanı Hamdi Topçuoğlu, idari yargıya başvurulacağını belirtti.

Bodrumlular üç yıl önce de projenin iptali için 110 bin imza toplamış Kisebükü koyunda teknelerle eylem yapmış ve projenin durdurulmasını istemişti.