Almanya'da yaşayan Rafet Sezer ve eşi Selma Sezer 18 yaşlarındaki kızları Sevgi Sezer Kütahya'da oturan yakınlarını ziyarete gitti. Sezer çiftinin kızları Sevgi Sezer bir hafta önce yakın akrabası olan bir gençle evlenmek amacıyla evden kaçtı. Kızının kaçması üzerine bunalama giren Selma Sezer yakın çevresine "Kızım eve dönmezse kendimi yakacağım" dedi. Selma Sezer saat 15.30 sıralarında Osmangazi Mahallesi Farabi Sokak'ta üzerine benzin döktükten sonra çakmakla kendini ateşe verdi. Eşinin alevler içinde kaldığını gören Rafet Sezer yardıma koştu. Eşini söndürmek isteyen Rafet Sezer'in giysileri de alev aldı.

Komşuları alev alev yanan Sezer çiftini üzerlerine su döküp battaniye örterek söndürdü. Selma Sezer ve Rafet Sezer 112 ambulansıyla Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Evliya Çelebi Eğitim Araştırma Hastanesi'ne götürüldü.

HELİKOPTER AMBULANSLARLA İSTANBUL'A SEVK EDİLDİLER

İlk müdahaleleri hastanede yapılan Sezer çifti daha sonra İstanbul ve Bursa'dan gelen Sağlık Bakanlığı'nın 2 helikopter ambulansıyla İstanbul'daki Dr. Lüfti Kırdar Kartal Eğitim Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Sağlık durumları ağır olduğu belirtilen Sezer çiftinin yanık ünitesinde tedaviye alındıkları belirtildi. Kütahya Emniyet Müdürlüğü yetkilileri olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğünü bildirdi.

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi ile Emniyet Müdürü Kadir Akbıyık, olay yerinde incelemede bulundular. Vali Çiftçi, fotoğrafını çeken basın mensuplarına elini havaya kaldırarak 'Çekmeyin' diyerek tepki gösterdi.