Kınıklı Polis Merkezi'nde yapılan 'Huzur' toplantısına Vali Şükrü Kocatepe, merkez Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Kaymakam Veysel Beyru, İl Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Nazmi Çiçek, emniyet müdür yardımcıları, muhtarlar ve okul müdürleri katıldı. Toplantıda konuşan Vali Kocatepe, atanmış ve seçilmiş tüm kamu görevlilerinin vatandaşın huzuru için bir araya geldiğini ve güvenlik konusunda vatandaştan gelen taleplerin değerlendirileceğini belirtti.

MUHTARLAR: KIZLI ERKEKLİ KALINIYOR

Toplantıda muhtarlar ile okul müdürlerinin bölgelerinde yaşadıkları sorunlar da konuşuldu. Muhtarların şikayet ettikleri konuların başında apartların denetimi yer aldı. Günlük ve saatlik olarak kiralanan apartlara giriş çıkışların kontrolsüz olduğunu dile getiren muhtarlar, denetimlerin artırılmasını talep etti.

Mahalle muhtarları apartlarla ilgili şikayetlerini iletip, kızlı erkekli kalındığını, kayıt yapılmadığını belirtip, denetim altına alınmasını istedi.

BAŞKAN: APART OLAN HER YERE GİRECEĞİZ

Başkan Gürlesin, apart konusunun bir çok konuyu içinde tetiklediğini belirterek şunları söyledi:

"Apartlar konusu geçmişten gelen bir sıkıntıdır. Ama bir furya var. Kulağıma da çeşitli sıkıntılar geliyor. Tekrar söylüyorum. Şikayet olan yerlerde biz müdahale ediyoruz. Ama bununla beraber genel gireceğiz. Buradan aleni duyulsun. Apart olan her yere gireceğiz. Bugüne kadar müdahale edilmediyse, bizim dönemimizde olacak. Yani yerine göre yıkılacak yer varsa yıkacağız. Bak bu kadar söylüyorum. Önceden bunun kayıt altına alınması gerekiyor. Biraz önceki olay, ev büyük bir ihtimalle aparta döndürülmüş özellikle bunların üzerine gidip de hem bunu kayıt altına alınması için zeminini oluşturmak zorundayız. Belediyeye düşen ne varsa yapacağız."

Öte yandan DHA mikrofonuna konuşan Pamukkale Üniversitesi'nden bazı öğrenciler, denetlenmek istenmesine karşı çıkarken, bazıları ise denetlenmesi gerektiğini söyledi.