Dün Göltürkbükü Futbol Sahası’nda yapılması planlanan ancak şiddetli sağanak yağmur nedeniyle bugüne ertelenen deve güreşleri çekişmeli müsabakalara sahne oldu. Renkli görüntülerin yaşandığı deve güreşlerine Ege ve Akdeniz Bölgesi’nden toplam 110 deve katıldı. Dünkü havanın aksine bugün yazdan kalma bir havada yapılan güreşleri bazı izleyiciler güneşten korunmak için şemsiyelerini açarak izledi. Göltürkbükü Belediye Başkanı DP'li Halil İbrahim Kaynar’ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 500 kişi, develerin kıyasıya mücadelesini zaman zaman alkış tutarak heyecan içinde izledi. Sahipleri ve hakemler zaman zaman kızgın develeri ayırmakta güçlük çekti.

Müsabakaların sonunda Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un 'Gelidonya' adlı devesi birinciliği elde ederek, Belediye Başkanlığı Kupası’nın sahibi oldu. Kaymakamlık Kupası'nı ise Kamil Tuncer'in 'Savrandereli' adlı devesi kazandı.

Deve sahiplerine kupalarını Göltürkbükü Belediye Başkanı Halil İbrahim Kaynar verdi. Kaynar, güreşleri düzenlemekteki amaçlarının yörenin en önemli kültürlerinden birini yaşatmak, halkın kaynaşmasını sağlamak olduğunu söyledi. Başkan Kaynar, uzun bir aradan sohnra düzenlenmesine rağmen güreşlere ilgiden memnun olduğunu belirterek geleneksel hale getireceklerini dile getirdi.