Olay, öğle saatlerinde Çay İlçesi çevre yolunda meydana geldi. Aksaray'a kömür götüren 30 yaşındaki Durmuş Tekdemir yönötemindeki 68 EN 956 plakalı TIR, henüz bilinmeyen nedenle kontrolden çıkarak yol kenarındaki 3 katlı bir binanın zemin katına çarptı. Kazada, sürücü Tekdemir ağır yaralandı. TIR'ın çarptığı evin o an boş olması olası faciayı önlerken, bitişikte bulunan bina sakinleri panikle dışarı fırladı.

TIR VE EVLERDE HASAR OLUŞTU

Kazada, kullanılamaz hale gelen TIR'ın çarptığı Mevlüt Yıldırım'a ait bina ile dorseden fırlayan kömür çuvalları nedeniyle bitişikteki binada ufak çapta hasar meydana geldi. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine gelen sağlık ekiplerince ağır yaralı olarak TIR'ın kabininden çıkarılan Durmuş Tekdemir, ambulansla Çay Devlet Hastanesi'ne, oradan da Afyonkarahisar Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.

'DEPREM OLUYOR SANMIŞLAR'

Hasar gören evlerden birinin sahibi Hüseyin Kançetin, "Çocuklarımı okuldan aldım, eve bırakıp camiye gitmiştim. Geldiğimde bu olay olmuş. Çocuklar çok korkmuş. Deprem oluyor sanmışlar. Çocukları ve eşimi alarak babamın evine götürdüm. Evde bir hasar yok. Fakat alt kattaki işyerimin çerçeveleri hasar görmüş. Evin önündeki büyük elektrik direğini sıyırmış. Onu devirseydi facia olabilirdi" dedi.