Dünyanın 8. harikası olarak kabul edilen Hisarbaşı Mahallesi Uzunyuva Mevkii’ndeki Kral Hekatomnos Anıt Mezarı’nda açık müze yapım çalışmaları sürüyor.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay’ın bizzat takip ettiği çalışmalar kapsamında bugüne kadar, çevredeki 30’a yakın taşınmaz yıkıldı.
Günay’ın daha önceki ziyaretlerinde Türk Telekom hizmet binasının da kaldırılması yönündeki talebi proje kapsamında değerlendirildi ve açık müze için bu binanın da yıkılması kararlaştırıldı. Günay, Türk Telekom binalarının Türkiye genelinde mimari estetik açıdan son derece çirkin olduğunu ifade etmişti.

Muğla Valisi Fatih Şahin de önceki günkü son ziyaretinde konuyu bir kez daha gündeme getirdi.

Vali Şahin; “Telekom Binası’nın taşınması için çalışmalarımız devam ediyor. Buradaki eserin ortaya çıkarılmasının ve çevredeki binaların onarımının yapılmasının ardından Telekom Binası’nın görüntüsü hiç kimsenin içine sinmez.” dedi.

Çalışmaların tamamlanmasıyla bölgenin tamamen bir cazibe merkezi haline geleceğini sözlerine ekleyen Vali Şahin; “Bu bölgeyle ilgili bizzat Kültür ve Turizm Bakanımızın yakın ilgisi var, kendisi takip ediyor. Çalışmalar mümkün olduğunca iyi gidiyor. Ödenek anlamında sıkıntımız yok. Kazı ekiplerimiz ellerinden geleni yapıyorlar. Genel Müdürümüz burada yaptığı inceleme gezisi sırasında hangi binaların yıkılması gerektiği, hangi binaların ayakta kalıp onlara işlev verilmesi gerektiği tespit edildi. Bu anlamda kaymakamlığımız yıkılması gereken binaları yıktıracak. Zaten birçok alanda proje ihaleleri yapılmış. Önümüzdeki üç ay içerisinde projeler elimize ulaştığında çalışmalara başlanılacak. Bu bölgenin komple ele alınması cazibesini artıracak. Kültür turizmi açısından önemli bir potansiyel oluşturacak. Konuya ilgi gösteren herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

“İLETİŞİM FELÇ OLUR”

Türk Telekom Milas Şubesi yetkilileri, Bodrum ve Milas ilçelerinin iletim hatlarının mevcut bina üzerinden sağlandığını, taşınma çalışmasının kısa bir sürede tamamlanmasının mümkün olmadığını ifade etti.

Milas Müzesi’nin de bölgeye taşınmasını içeren ön proje kapsamında Kral Hekatomnos Anıt Mezarı başta olmak üzere, idari bina, Milas evi, kafeler, dinlenme alanları gibi birimler yapılacak.