Bodrum'daki bir tatil köyünde 20 Temmuz 2010 gecesi, sevgilisi olduğu belirtilen Ahmet Bayer ve arkadaşlarıyla yemek yiyen 2003 Mankenler Kraliçesi Aslı Baş, sabaha karşı odasında ölü bulundu. Tanıklar, Baş'ın aşırı alkolün etkisiyle balkondan atladığını belirtti. Ancak Baş'ın vücudunda alkol ve uyuşturucu madde bulunmadı. Bunun üzerine Baş ailesi, kızlarının alkollü olduğunu öne süren Ahmet Bayer, oğlu Hakan Bayer ve arkadaşları olduğunu söylenen Nilgün Okur hakkında "adli mercileri yanıltmaya çalışmak"tan suç duyurusunda bulundu.

22 Mayıs'ta ilk duruşması görülen davaya, Okur katılmadı. Duruşma 18 Eylül'e ertelendi. Ailenin avukatı Fahri Safa Küpçü'ye göre, birçok soru halen yanıt bekliyor. Olayın ardından jandarma, kan izlerinin fotoğraflarını çektikten sonra havanın aydınlanması için sabahın beklenmesine karar verdi. Ancak sabah savcılık kanın yıkandığını saptadı. Bu talimatı kimin verdiği ve kanı kimin yıkadığı sorularına yanıt bulunamadı. Olay yeri kameralarının o gece çalışmadığı kaydedildi, bu nedenle olaya kimin tanık olduğu kesin olarak bilinmiyor. Ailenin, yan odalarda kimlerin kaldığının tespit edilmesi talebi de yerine getirilmedi. Baş'ın kaldığı odayı inceleyen yetkililer, bilgisayar; masa üstünde, çantada ve banyoda tıbbi ilaçlar, halının üzerinde ise çok sayıda tırnak bulundu. Odadan sadece bilgisayar ve çanta alınırken, tırnaklar incelenmedi. Ayrıca birkaç saat içinde oda tamamen temizlendi.

ÖYLE DÜŞMEK İMKÂNSIZ


Olay yerinde keşif yapılmaması nedeniyle ailenin avukatı, emekli bir bilirkişiye düşme konusunda bir çalışma yaptırdı. Verilere göre, Baş'ın atladığı söylenen balkonun altında 1.5 metre yüksekliğinde bir ağaç bulunuyor. Ağacın üzerinden atlayarak ileri doğru düşüldüğünde bacakların üzerine veya en kötü ihtimalle yüz üstü düşebilir. Ancak Adli Tıp raporuna göre, mankenin kafasının arkasında göçük, sırtında ise derin bir sıyrık var. Ailenin avukatı Fahri Safa Küpçü, olayın ardından bir "mıntıka temizliğinin" yapıldığını kaydetti. Olay tarihinde görev yapan Bodrum Savcısı'nı şikayet ettiklerini söyleyen Küpçü, "Bir yıl boyunca sadece kamera kayıtlarının olup olmadığını sordu. Oysa ki olayda çok sayıda şüphe var. Biz de kendisini HSYK'ya şikayet ettik. Geçen yıl yeni bir savcı atandı" dedi.

AİLENİN ŞÜPHELENDİĞİ BİRÇOK NOKTA VAR:


* Tanıkların neredeyse hepsi ağız birliğiyle alkollü dedi, ancak Aslı Baş'ın kanında alkol çıkmadı

* Olay yeri bilinmeyen bir emirle, savcı beklenmeden yıkandı

* Aslı Baş'ın odası alelacele temizlendi

* Tatil köyünün kameralarının olay gecesi çalışmadığı kaydedildi

* Aslı Baş'ın atlama mesafesi ve düşüş şekli şüpheli bulundu (Sabah)