Merkez Menteşe ilçesi Düğerek Mahallesi Düzen mevkisinde çobanlık yapan Mustafa Düzdağ'a ait müstakil evde yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı.

Dumana hissederek uyanan, ardından diğer aile fertlerini uyandıran 14 yaşındaki Mert Düzdağ, böylece ailesinin alevler içinde kalmasını önledi.

Önce aile fertlerinin kendi çabaları ile söndürmeye çalıştığı alevlerin kısa sürede büyümesi üzerine itfaiye ekiplerine haber verildi. Alevler bir anda Düzdağ ailesinin yaşadığı çatısı ahşap olan evin tamamını sardı. Alevlerin arasında kalan bir kadın ise komşularının yardımıyla ailesi tarafından pencereden çıkarılarak son anda kurtarıldı.

Olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri yangına müdahale etti. Yangın, ekiplerin ve vatandaşların çalışması sonucu söndürüldü. Yangın sonucu ev kullanılamaz hale geldi.

Yangını fark ederek ailesini kurtaran Mert Düzdağ yaptığı açıklamada, sabah uyurken duman kokusu geldiğini, bunun üzerine dışarıya çıktığını söyledi.

Dışarı çıkıp baktığında evlerinin köşesinde alevleri fark ettiğini ifade eden Düzdağ, "Hemen ağabeyimi çağırdım. Abim de pencereden atlayıp yangını söndürmeye çalıştı ama söndüremedi. Evi duman kaplamıştı. Annem ve babamı dışarı çıkardık. Sonra yangın bir anda büyüdü" dedi.

Baba Mustafa Düzdağ ise yangının sabah saatlerinde yıldırım düştükten sonra çıktığını belirtti.

Yangını hortumla su sıkarak söndürmeye çalıştıklarını fakat alevlerin bir anda büyüdüğünü anlatan Düzdağ, şöyle konuştu:

"Evimiz bir anda alev topuna döndü. Hemen itfaiye ekiplerine haber verdik. Hiçbir şeyimizi kurtaramadık, kendimizi dışarıya zor attık. Evde yaşlı annem vardı. Onu son anda çocuklarım ve komşularımla pencereden güçlükle çıkardık. Çocuğumuz yangını haber etti, bizim hayatımızı da o kurtardı."

Düzdağ, çobanlık yaparak geçimini sağladığını, yangın sonrasında evlerinde kullanacak hiçbir malzemeyi kalmadığını dile getirdi.

Öte yandan yangının duyulmasının ardından yakın köylerde bulunan çok sayıda vatandaş Düzdağ ailesine yatak, yorgan, giyecek ve yiyecek malzemesi getirerek yardımcı oldu.