38. Turizm Haftası etkinlikleri Manisa’da, Cumhuriyet Meydanı’ndaki törenle kutlandı. Milli Egemenlik Anıtı’na çelen sunulmasıyla başlayan törene Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü Erdinç Karaköse, beraberindeki daire müdürleri ile şehzade ve sultan kostümleriyle AFEM Tiyatro Grubu öğrencileri katıldı. Anıta çelen sunulmasının ardından Karaköse, beraberindekilerle, önce Manisa Vali Abdurrahman Savaşı ardından da MHP’li Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü makamında ziyaret etti. Ziyaretlerin ardından Nihal Akçura Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi’nde kutlama programı düzenlendi. Buradaki programa Vali Abdurrahman Savaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Yardımcısı Funda Solak, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, İl Emniyet Müdürü Erhan Alkaya, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Törende protokol ile aynı sıra oturan AFEM Tiyatrosu’nun 'küçük sultanı' 8 yaşındaki Damla Pamukçu ilgi oldağı oldu. Sempatik davranışlarıyla dikkat çeken Türk Birliği İlkokul 2. sınıf öğrencisi Pamukçu, yoğun programı kaldıramayıp, oturduğu yerde uyuya kaldı. Pamukçu, daha sonra uykusu açılması için salon dışına çıkartıldı.

Törende konuşan Vali Savaş, turizmin bir ülkenin veya bir ilin hem tanıtımı, hem kültürel değerlerini tanıtma yönünde önemli bir unsur olduğunu belirtip, Manisa’nın turizm değerleri konusunda parlayan bir il olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından Nihal Akçura Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi öğrencileri tarafından turizmle ilgili skeçler sahnelendi.