1,5 aydır kayıp olduğu öğrenilen Fransız turist için ülke genelinde arama kararı çıkarılırken, Fransız konsolosluğu da resmi sitesinde kayıp ilanı yayınladı.

Fransa’da satın aldığı tur ile 26 Kasım 2011 tarihinde Kuşadası Sahil Sitelerindeki Ephesia Otel’e gelen Fransız turist Gérald Marcotte’un (52) 1,5 aydır kayıp olduğu açıklandı. Birlikte geldiği Fransız turist grubu ile Ephesia Otel’de tatil yapan Fransız turistin, seyahat acentasını arayarak “Kuşadası’nı çokt sevdim. Tatilimi birkaç gün daha uzatmak istiyorum” şeklinde bilgi verdiği öğrenildi. Tur programı sona ermesine rağmen birkaç gün daha kalacağını beyan eden Gérald Marcotte’un, 2 Aralık 2011 tarihinde 15 günlük otel ücretini peşin olarak ödediği belirlendi. Otel ücretini ödemesine rağmen 5 Aralık tarihinden sonra Fransız turisti tam 4 gün boyunca ortalarda görmeyen Ephesia Otel yönetimi, 9 aralık 2011 tarihinde Kuşadası Siteler karakoluna müracaat ederek, Gérald Marcotte isimli müşterilerinin kayıp olduğunu bildirdi.

5 Aralık 2011 tarihinden beri kayıp olan Fransız turist Gérald Marcotte Türk polisi tarafından tüm yurtta aranmaya başlarken, fotoğrafı tüm emniyet birimlerine dağıtıldı ve Fransa konsolosluğuna haber verildi. Fransa’nın İzmir Konsolosluğu tarafından Gérald Marcotte’un Fransa’daki ailesine haber verilirken, aynı zamanda konsolosluğun resmi sitesinde bir de arama ilanı yayınlandı.

Fransız konsolosluğunun http://www.consulfrance-istanbul.org/Avis-de-recherche-personne adresindeki ilanda 5 Aralık 2011 tarihinden kaybolun 52 yaşındaki Gérald Marcotte’un zayıf, sarışın ve mavi gözlü olduğu, son görüldüğünde üzerinde kot pantolon builunduğu belirtilerek, Gérald Marcotte’u görenlerin Fransa İzmir Konsolosluğuna ait 0 (533) 646 38 95 numaralı telefona müracaat etmeleri istendi.
Edinilen bilgiye göre; Kuşadası polisi yaptığı araştırmada Gérald Marcotte’un son olarak 5 Aralık tarihinde otelden çıkarken, otel görevlileri tarafından görüldüğü belirlendi. Ardında hiçbir iz bırakmadan kayıplara karışan Gérald Marcotte’u arama çalışmaları aralıksız devam ediyor.