Seleikos Kralı 2'nci Antiakos'un eşi Laodike adına M.Ö. 3'üncü yüzyılda kurduğu, İncil'de de adı geçen 7 kutsal kiliseden birisinin yer aldığı, Anadolu'daki 4 hamam yapısı, iki tiyatrosu ve en büyük stadyumu olan tek antik kent olan Laodikya'nın UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınması için çalışmalar başlatıldı. Pamukkale Üniversitesi başkanlığında 10 yıldır kazı çalışmaları süren, 2008 yılında Türkiye'de ilk kez düzenlenen bir protokolle işletmesi Denizli Belediyesi'ne devredilen antik Laodikya kentinin listeye alınması için ilk girişimi AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel yaptı. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi olan AK Parti'li Yüksel, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleri sırasında Laodikya'nın öneminden bahsederek Dünya Kültür Mirası Listesi'ne alınması için girişimlerde bulunmasını istedi.

Yüksel'in önerisini yerinde bulan Kültür ve Turizm eski Bakanı Ertuğrul Günay, Laodikya'nın Dünya Kültür Mirası Listesi'ne aday gösterilecekler listesine alınması için çalışma yapılmasını istedi. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Denizli Belediyesi, Pamukkale Üniversitesi ve Denizli Valiliği'ne yazı yazarak başvuru için gerekli dosyanın hazırlanıp gönderilmesini istedi. Denizli Belediyesi, Kazı Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek ve Valilik gerekli belgeleri hazırlayarak Kültür ve Turizm Bakanlığı'na gönderdi. Bakanlık, Türkiye'den Dünya Kültür Mirası Listesi'ne aday gösterilecek 37 kültür mirası arasına Laodikya antik kentini de aldı.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, başvuruyu Denizli'yi ziyaret eden İstanbul'un Fatih İlçesi Belediye Başkanı AK Parti'li Mustafa Demir'e antik kenti gezdirirken açıkladı. Kazı Başkanı Prof. Dr. Celal Şimşek'le antik kenti Fatih Belediye Başkanı Demir'e gezdiren Zolan, Denizli Belediyesi'nin Türkiye'de ilk kez bakanlıkla yapılan protokolle işletmesinin Denizli Belediyesi'ne devredildiğini belirtip, "Protokolün ardından Laodikya'da kazı çalışmaları 3 aydan 12 aya çıktı. Dört yıl içinde antik kentteki kazı ve restorasyon çalışmalarında büyük aşama kaydedildi. Antik kilise yapısı ortaya çıkarıldı. Laodikya'yı geçen yıl 300 bin turist ziyaret etti. Bu yıl bu sayının 1.5 milyona ulaşmasını hedefliyoruz" dedi.